Drogtanyát számoltak fel a rendőrök Kőbányán

Vágólapra másolva!
Kilószámra foglaltak le többfajta drogot, többek között saját készítésű amfetamint két dílertől a kőbányai rendőrök. A két férfi már hosszabb ideje élt ebből, milliókat kerestek a droggal. 
Vágólapra másolva!

Egy 47 éves férfi hosszabb ideje különböző fajta drogokat árult Budapesten. A beszerzett kábítószereket egy X. kerületi lakásban tárolta, és onnan értékesítette tovább.

Társával, egy 51 éves férfival együtt

saját kezűleg is állítottak elő amfetamit, melyet közösen árultak.

Ehhez az idősebb férfi szerezte be az anyagokat, társa pedig elkészítette belőle a drogot.

Forrás: Police.hu

Az idősebb férfi 2020. október 22-én újabb adag alapanyagot vásárolt, amelyet a kőbányai lakáshoz vitt, ahol a társa hozzá is fogott az amfetamin elkészítéséhez. Két nappal később, 2020. október 24-én elkészült a drog, az idősebb férfi pedig kocsival visszament, hogy elszállítsa. A több mint 11 kiló drogot a kőbányai társasház udvari parkolójában pakolták be az 51 éves férfi autójának csomagtartójába, aki ezután beült és elhajtott.

A rendőrök ekkor tetten érték őket.

A 47 éves férfit a helyszínen fogták el, társát pedig üldözőbe vették. A férfi menekülés közben a korábban a drogot egy parkoló kocsi alá rejtette,

majd gyalog próbált menekülni, a rendőrök azonban elfogták, a drogot pedig megtalálták.

A rendőrök a 47 éves férfi X. kerületi lakásában

marihuánát, kokaint, illetve több millió forintot találtak, egy ott parkoló kisteherautóból pedig további 7 kiló amfetamint foglaltak le.

Az 51 éves férfi vidéki lakásán közely 80 kiló kénsavat foglaltak le, melyet drogok előállításához használt.

A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés, pénzbüntetés, illetve vagyonelkobzás kiszabását javasolta.