Tömegverekedés tört ki Ferencvárosban, egy embert életveszélyes állapotban vittek kórházba

garázdaság, verekedés, Budapest, testi sértés, segítségnyújtás elmulasztása
Vágólapra másolva!
Egy fiatal férfi 2019 februárjában a kocsiban ülve meglátta, hogy ismerősei az utcán veszekszenek. Leparkolt, és társával együtt odarohantak és beszálltak a vitába. Miután az egyik férfit úgy megverték, hogy mozdulatlanul feküdt a földön, visszaültek a kocsiba, és elhajtottak. A megvert férfi életveszélyes sérülésekkel került kórházba.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019. február 28-án, éjszaka, a IX. kerületi Drégely utcában ült az autójában, mellette egy ismerőse utazott.

Ott látta meg az utcán egy ismerősét családtagjaival, akik közül ketten épp veszekedtek. A férfi ekkor félreállt az autóval, majd ismerősével kiszálltak, és támadóan megindultak a társaság felé. A férfival lévő ismerőse ezután

az egyik férfire támadt, megpróbálta megütni, a férfi azonban kitért.

A férfi eközben folyamatosan kiabált velük, majd visszament az autóhoz, és

kivett belőle egy fém botot, majd fejbe verte vele azt az ismerősét, akire előzőleg társa is rátámadt.

Az áldozat ekkor beszaladt a közeli lakásukba, a támadó pedig folytatta a veszekedést annak családtagjaival, melynek során az áldozat részeg apját többször is meglökte. Ekkor odalépett hozzájuk a másik támadó, és ököllel,

teljes erőből megütötte az apát, aki emiatt a földre esett, és beverte a fejét a járdaszegélybe. A támadó látta, hogy a társa által bántalmazott férfi mozdulatlanul fekszik a földön, ennek ellenére beültek a kocsiba, és elhajtottak a helyszínről.

Az ügyészség a 22 éves férfival szemben fegyveres garázdaság, és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat, társát időközben jogerősen 2 és fél év börtönre ítélték életveszélyes testi sértés miatt.