Időseket fosztott ki egy lány és egy férfi Gyöngyösön

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A férfinak és a kislány élettársának nem volt pénzük, ezért elhatározták, időseket fognak kifosztani, akik nehezen mozognak. Két idős embertől szerezték meg a táskáját. Később a megszerzett pénzt közösen elköltötték.
Vágólapra másolva!

A lány 2021 tavaszán megszökött az egyik lakásotthonból, majd megismerkedett a 19 éves férfival, akivel élettársi kapcsolatot kezdett.

Tavaly májusban együtt éltek hajléktalanként Egerben.

Nem volt elég pénzük, ezért a férfi rábeszélte a lányt, hogy menjenek el Gyöngyösre, és ott szerezzék meg idős, korlátozott mozgású emberek táskáit.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A gyöngyösi buszpályaudvaron a férfi észrevett egy 84 éves embert, majd azt mondta a lánynak, hogy kövesse és szerezze meg a táskáját.

A lány ezt meg is tette, követte, majd egy erőteljes mozdulattal kirántotta a kezéből a táskáját és elfutott.

Kivette a táskából a 18 500 forintot, majd eldobta. A pénzt odaadta a férfinak.

Később a páros leült egy parkban, ahol a férfi észrevett egy 70 éves embert, aki a korábbi műtétei miatt nehezen mozgott. A lány őt is követni kezdte, majd kirántotta a táskáját a kezéből. Ekkor 2000 forintot szereztek meg. EZután visszamentek Egerbe, és elköltötték a lopott pénzt.

Az ügyészség kifosztással vádolja a lányt és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje javítóintézeti nevelésre. A férfit felbujtással és kiskorú veszélyeztetésével vádolják, börtönbüntetésre ítélheti a bíróság.