Soros-dollárok: ezért ömlik a külföldi pénz a dollárbaloldalhoz és a dollármédiához

Ukrajna, Oroszország, háború, rakéta,
DONETSK, UKRAINE - MAY 09: Artillery rocket units of the mechanized brigade of the Ukrainian Army conduct operation to target trenches of Russian forces through the Donetsk region, where the country's most intense clashes occur, amid Russia and Ukraine war in Donetsk, Ukraine on May 09, 2023. (Photo by Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Soros-birodalomnak legalább két nyomós oka is van arra, hogy ez a háború minél tovább elhúzódjon – jelentette ki Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a pénzügyi érdekeken túl, ideológiai oka is van annak, hogy a Soros-birodalom háborúpárti álláspontot képvisel. Az elemző arról is beszélt, mi az oka, hogy Sorosék pénzét költi a dollármédia és a dollárbaloldal, és mi a célja a külföldi donoroknak azzal, hogy egyre több pénzt invesztálnak a magyarországi baloldalhoz köthető vidéki médiumokba.
Vágólapra másolva!

Alex Soros a közösségi médiában elhelyezett képekkel "orientálja" egyrészt a baloldali adományozókat, másrészt az amerikai és a nyugati politikát is. Ez látható az Ukrajnáról közölt képeken is, amikor kritikus helyzetbe kerül Ukrajna, akkor mindig jön egy Alex Soros-bejegyzés, aztán az ukránoknak megfelelő döntés. Mi a célja a Soros-birodalomnak azzal, hogy minél több ország a háborúpárti oldalon álljon?

A Soros-birodalomnak legalább két nyomós oka is van arra, hogy ez a háború minél tovább elhúzódjon. Egyrészt egy háború mindig kedves a spekulánsoknak, mert

a gazdasági bizonytalanságot felhasználva, okos pénzügyi manőverekkel és befektetésekkel nagy vagyonra lehet szert tenni.

A pénzügyi érdekeken túl, ideológiai oka is van annak, hogy a Soros-birodalom háborúpárti álláspontot képvisel. Soros György maga ismerte be a nyilvánosság előtt, hogy

Ukrajna fegyveres támogatása azért is szükséges, hogy saját nyílt társadalom eszményét győzelemre vigye a térségben.

Ahhoz, hogy ezt a két célt Soros György elérje, szüksége van arra, hogy a nyugati országokat beszervezze, illetve megtartsa a háborúpárti blokkban. Nem titok, hogy Soros György az egyik legnagyobb támogatója a háborúpárti amerikai baloldalnak, sőt fia, Alexander Soros visszajáró vendég a Fehér Házban. Ezen túl a Soros-birodalom képviselői folyamatos kapcsolatot tartanak fent az európai politikai elittel, azért, hogy az európai kormányokat további háborúpárti intézkedésekre ösztönözzék.

A Soros-birodalom új vezetőjeként Alex Soros óriási szerepet játszik az Ukrajnának juttatott támogatásokban is Forrás: Facebook

Miért fektetnek ennyi időt és energiát abba, hogy támadják, és nyomás alá helyezzék a békepárti országokat, így Magyarországot?

Soros Györgynek és a háborúpárti amerikai baloldalnak a szemében egy óriási szálka Magyarország.

Magyarország bebizonyította a háború kezdete óta, hogy ha egy kormány a nemzeti érdekek mentén politizál, azt az állampolgárok felismerik és támogatják, melynek köszönhetően képesek vagyunk megőrizni békepárti álláspontunkat.

Magyarország ezzel a lépésével, egyrészt nem rendeli alá magát az Egyesült Államok külpolitikai érdekeinek, megmaradunk, mint egy független ország. Továbbá a békepárti álláspontunkkal alternatívát nyújtunk a nyugati világban mindazoknak, akik békét szeretnének, de nem merik, vagy nem képesek ezt az álláspontot a külső nyomások miatt felvállalni. Végezetül a békepárti álláspont fenntartásával és a diplomácia csatornák megőrzésével a tűzszünet, illetve békekötés lehetőségét is fenntartjuk, amit a háborúpárti baloldal minden erejével fel akar számolni.

Egyre több bizonyíték mutatja, hogy a dollárbaloldalhoz az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül eljutott milliárdok mögött a Soros család áll. Milyen összefüggés fedezhető fel a magyar baloldal és a külföldi adományozók elvárásai között?

Egy felelős politikus, ha azt látja, hogy a szomszédban háború tör ki, akkor azon kezd el dolgozni, hogy a háború ne terjedjen tovább, sőt minél hamarabb érjen véget.

Soros György mozgatja a szálakat a háttérből Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A magyar baloldal ezzel szemben a háború kitörését követően azonnal szankciókat követelt, fegyvereket, katonákat küldött volna a háború sújtotta térségbe. Ez a háborúpárti álláspont tökéletesen megegyezett azzal, amit a Soros-birodalom a mai napig képvisel.

Minden bizonnyal a baloldali politikusok is tudják, hogy egy háború komoly kockázatot jelent, de anyagilag és politikailag is leköteleződtek a Soros családnak, ebből kifolyólag pedig már nem a magyar érdekeket, hanem a háborúpárti külföldi érdekeket kellett kiszolgálniuk.

Egyértelműen kitűnik, hogy a külföldi adományok nemcsak azt a célt szolgálták, hogy megdöntsék a nemzeti kormányt, hanem hogy Magyarországot belesodorják az orosz-ukrán háborúba.

Az elmúlt években a balliberális média horribilis összegekre tett szert külföldről. Soros György mellett Brüsszel és Washington is a dollármédiumok egyre fontosabb, esetenként szinte kizárólagos fenntartója lett. Miért pumpálnak ennyi pénzt a magyarországi baloldalhoz köthető vidéki médiumokba, és azok hogyan szolgálják meg a támogatást?

Magyarországon jövőre európai parlamenti, illetve önkormányzati választás is lesz, így az országos ügyeken túl a helyi történések iránt is megnő az érdeklődés.

Miután a magyar baloldal szinte eltűnt vidékről, így külföldről érkezik újfent a segítség. Ugyan a pártok feladata lenne, hogy helyi szinten megszervezzék magukat, de erre a baloldal ma képtelen, és ezt felismerve a külföldi adományozók kezdték el kiépíteni azt az infrastruktúrát, ami javíthatja a hazai baloldal választási esélyeit.

Továbbá a külföldi donorok már nemcsak országos, hanem helyi szinten is el tudják dönteni, hogy melyik baloldali párt helyi szervezete, illetve politikusa mögé állnak be, ezzel a lépéssel, pedig erősíthetik azokat a baloldali pártokat, akik a leghűségesebben szolgálják a külföldi érdekeket.

Több hazai alapítvány, civil szervezet és baloldali politikai közvélemény-kutató cég is kapott a guruló dollárokból. Hogyan és mire használhatták fel ezeket a pénzeket, valamint min munkálkodnak most a háttérben?

A baloldali pártok próbálják tagadni, de ezek a pénzek egyértelműen kampánycélokat szolgáltak. Attól, hogy az adott civilnek tűnő szervezet, vagy alapítvány akciója mögött nem voltak pártlogók, attól még

ezek a politikai szervezetek azzal a céllal tevékenykedtek, hogy befolyásolják a hazai választási eredményt.

Az elmúlt 13 évben megszokhattuk, hogy a politikai akciókat nem is általában a baloldali pártok kezdeményezik, hanem a Soros-szervezetek, illetve a dollármédia. Ugyanezek a szereplők nem ülnek bent a Parlamentben, de valójában a politikai akciókat, üzeneteket, érdekeket ezekből az álcivil, továbbá függetlennek, objektívnek beállított médiakörökben fogalmazzák meg, a baloldali pártok pedig utólag rácsatlakoznak a különböző politikai eseményekre.

Az amerikai kormány pénzéből háborúpárti plakátkampány indult Magyarországon. Ennek lebonyolításában és reklámozásában nagy szerepet játszanak a dollármédiumok és az amerikaiak, valamint a Sorosék által finanszírozott álcivil szervezetek. Mi várható az elkövetkező időszakban? Nőhet a most sem kicsi nyomás?

Biztos, hogy nőni fog Magyarországon a külföldi nyomás. Joe Biden nagykövetét egyértelműen nem a két ország közti jó viszony elősegítéséért küldték, hanem egyrészt azért, hogy Magyarországot belepréseljék a háborúba, továbbá

a nagykövet elkezdte felmérni a baloldalon belüli erőviszonyokat, és jól láthatóan nemcsak mint megfigyelő követi az eseményeket, hanem alakítani is kívánja azokat.

Többek között a magyar bírák berendelése az amerikai nagykövetségre, Gyöngyösi Márton meghívása a széder vacsorára és a „Ruszkik haza!"-plakátkampány mind-mind azt bizonyítják, hogy David Pressman aktívan kívánja alakítani a belpolitikai folyamatokat. Mindezekből kifolyólag nemcsak a szokásos diplomáciai figyelmeztetések száma fog megnőni, hanem a nyílt fenyegetés, illetve a hazai politikai erőviszonyokba történő külföldi beavatkozási kísérletek is gyakoribbá fognak válni.