Lopott munkagépeket akart eladni egy banda

Vágólapra másolva!
Egy banda németországból lopott munkagépeket próbált meg eladni Magyarországon jóval az eredeti áruk alatt. A megbízókat még keresik a rendőrök.   
Vágólapra másolva!

A renőröket május 26-án értesítették arról, hogy az inárcsi pihenőhelyen néhány nappal korábban három gyanús munkagépet akartak eladni az eredeti áruknál jóval olcsóbban, 17 millió forintért.

A vevőnek is gyanúsnak tűnt az üzlet, mivel csak készpénzzel lehetett fizetni, és nem tudta, honnan vannak, ezért végül nem vásárolta meg őket.

A rendőrök utánajártak az információknak, és négy nappal később pedig már egy Aszódhoz közeli telephelyen és a domonyi erdőben találták meg a gépeket, amiket mint kiderült Németországból loptak el másik öttel együtt. A tolvajok összesen több, mint 100 millió forintos kárt okoztak.

Két kotrógépet addigra már el is adtak, a rendőrök feltételezése szerint ugyanaz a két férfi, aki az inárcsi pihenőben próbált egyezkedni a vevővel.

Forrás: Police.hu

A 27 éves A. Lórándot, és társát, J-K. Rolandot május 30-án elfogták a rendőrök. Mint kiderült, a munkagépek eladásában működtek közre. Megbízóik javaslatára egyikük eldugott telephelyén tárolták a gépeket, majd miután vevőt találtak rá, lebonyolították az üzletet. A. Lóránd sejtette, hogy az üzlet illegális, mivel áron alul adták a több tízmilliós gépeket, társa azonban mindent tagadott, és közölte a rendőrökkel, hogy fogalma sem volt, honnan származnak valójában a gépek.

Két nappal később újabb markolókat foglaltak le, és egy harmadik társukat is elfogták.

A 37 éves L. Norbert hat lopott kotrógépet szállított két felvonásban A. Lóránd Aszód melletti telephelyére, és megbízta a férfit, hogy ott tárolja őket.

Az elfogás helyszínének közelében további három munkagépet foglaltak le a rendőrök. Az nyomozás addigi adatai szerint

összesen 8 külföldről lopott munkagépet hoztak be Magyarországra, ebből már 6-ot lefoglaltak.

A három letartóztatásban lévő férfi ellen pénzmosás miatt indítottak eljárást, emellett a megbízók azonosítása és elfogása ügyében is folytatják a nyomozást a rendőrök.