Már halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak a két Dunában eltűnt bv-dolgozó ügyében

Vágólapra másolva!
Már halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Kis-Dunában hétfőn elmerült két büntetés-végrehajtási dolgozó ügyében – közölte a Mediaworks Hírcentrumának adott válaszában a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), miután ma kiderült, egyikük sem élte túl a tragédiát.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Kis-Dunában hétfőn elmerült két büntetés-végrehajtási dolgozó ügyében már halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytat eljárást – közölte a

Mediaworks Hírcentrum megkeresésére Kovács Katalin, a KNYF szóvivője azután, hogy szerdára kiderült, egyik bv-s dolgozó sem élte túl a tragédiát.

Ismert, a Rácalmás, Parti sétány Kis-Duna hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa – egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi – szolgálati ebek kiképzése közben július 4-én délelőtt 11 óra körül eddig ismeretlen okból a vízben elmerültek.

Hajdú János, a TEK főigazgatója a helyszínen irányította a mentési munkálatokat és a víz alatti kutatást. A TEK feladata, hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé.

A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be.

Az idősebb kutyakiképző holttestét tegnap, míg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 29 éves társát szerda reggel az eltűnés helyének közelében, a Kis-Duna hídnál találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.