Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágó mérkőzésén a Ferencváros 3-1-re kikapott az azeri Qarabag csapatától a Groupama Arénában, ezzel Sztanyiszlav Csercseszov csapata az Európa-liga playoff-körében folytathatja a szereplését. A találkozó után a Fradi orosz edzője az M4 Sport kamerája előtt elmondta, hogy csapat az első pillanattól kezdve nem úgy állt bele a meccsbe, ahogy azt eltervezte.

„Ma nem sikerült megmutatnunk magunkat a pályán.

Teret engedtünk a dominánsabb ellenfélnek, úgyhogy ki kell mondanom, hogy ez egy megérdemelt vereség volt.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy ilyen meccs után az embert elragadhatják az érzelmek, úgyhogy most egy lépést hátra kell lépnem, nyugodtan meg kell néznem újra a meccset, és csak az után tudok majd rendesen értékelni.

– mondta a mérkőzés után M4 Sport kamerája előtt Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros edzője.

Az egy héttel korábbi bakui 1-1 után hideg zuhanyként hatott, hogy a Qarabag ezúttal magabiztosan nyert 3-1-re a Groupama Arénában, és jutott tovább 4-2-es összesítéssel a BL-selejtező playoffjába.


Röviden összefoglalva: vesztettünk, a végeredményt nem tudjuk már megváltoztatni. Gratulálok az ellenfelünknek, megérdemelték a győzelmet" - mondta Csercseszov a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

"Nem szedhető két részre a csapat védelem és támadás részre, mert az mindig fals dolgokat szül.

Csapatként kell értelmezni és elemezni a mai mérkőzést. Az tény, hogy ma sokszor adtuk el feleslegesen a labdát, amivel rengeteg lehetőséget teremtettünk az ellenfélnek.

Félni nem féltek a védőink, ebben biztos vagyok. A foci és a félelem ugyanis nem férnek meg egymás mellett."

Sztanyiszlav Csercseszov a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az önbizalom sosem rossz egy csapat számára, szükség van rá.

Ez a mai egy fontos BL-mérkőzés volt, amit 3-1-re elveszítettünk. Én azonban, mint a csapat edzője, nem értékelhetek az érzelmeim alapján. Sok dolgunk van, az látszott, ki kell elemeznünk a mai meccset" - mondta Sztanyiszlav Csercseszov az Origo azon kérdésére, hogy nem tette-e túlságosan magabiztossá az első meccsen elért 1-1-es döntetlen a játékosokat.

Csercseszov szerint ugyan mindig a BL-csoportkör a terv egy-egy idény elején, de a riválisok is így futnak neki a szezonnak.

A mai vereség után jogos a kritika, nekem azonban nem az a dolgom, hogy kritizáljak, hanem az, hogy segítsem a játékosokat, hogy a következő meccseken jobbak legyenek. Ennek szellemében megyünk tovább."

Gurban Gurbanov, a Qarabag edzője Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gurban Gurbanov, a győztes azeri csapat edzője értékelésében elmondta, hogy, ha a számok és a végeredmény mást is mutat, óriási erőfeszítések árán nyertek egy nagyon jó csapat ellen. Kérdésre válaszolva elmondta, nagyon tiszteli Sztanyiszlav Csercseszovot, és szerinte az orosz szakember egy erős csapatot épített föl. Az első meccset kihagyó, most viszont nagyon jól játszó brazil Kadyról elmondta, hogy ő az a fajta jó játékos, akitől elvárható, hogy hozza az ilyen meccseket, még, ha nem is egyedül neki köszönhető a Qarabag sikere.

Ezzel a vereséggel a Ferencváros az Európa-liga utolsó selejtezős fordulójába került, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfele.