Putyin megszólalt Ukrajna sorsáról

politics Horizontal
In this photograph taken on August 15, 2022 Russia's President Vladimir Putin addresses attendees of the Tavrida.ART festival via a video link at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow. (Photo by Pavel Byrkin / Sputnik / AFP) / *Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.*
Vágólapra másolva!
A Nyugat megingatta az európai biztonság rendszerét, és ágyútölteléknek használja Ukrajnát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia résztvevőihez intézett keddi beszédében.
Vágólapra másolva!

Putyin az Egyesült Államokat, a NATO-t, a kollektív Nyugatot és a nyugati globalista elitet provokációk szervezésével és az európai biztonság összeomlasztásával vádolta meg.

Álláspontja szerint a NATO keleti szárnyán a támadó erők csapásmérő képességének növelésével, a katonai infrastruktúra fejlesztésével és a rakétavédelem telepítésével nem erősíti, hanem épp ellenkezőleg, gyengíti a biztonságot.

Kifogásolta, hogy a NATO nem vett tudomást a kölcsönös biztonság szavatolására vonatkozó tavaly decemberi orosz javaslatokról.

Az orosz elnök szerint a nyugati országok katonai konfliktusok kirobbantásával akarják fenntartani hegemóniájukat. Azt állította, hogy Oroszország az Egyesült Nemzetek Alapokmányával teljes összhangban indított különleges hadműveletet Ukrajnában.

Azzal vádolta meg az Egyesült Államokat és "vazallusait", hogy

durván beleavatkoznak szuverén államok belügyeibe, provokációkat, puccsokat és polgárháborúkat szerveznek.

- mondta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök augusztus 15-én Moszkvában Forrás: AFP/Pavel Byrkin

A 2014-es ukrajnai hatalomváltást Putyin szintén a Nyugat rovására írta, mondván, hogy ennek célja egy ellen-Oroszország megteremtése volt.

- mondta az orosz államfő.

Megítélése szerint a fegyverszállítás célja az ukrajnai konfliktus elnyújtása, és a Nyugat ugyanígy jár el a potenciális konfliktusok felszításával Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában.

Putyin arról is szólt, hogy szerinte a nyugati államok NATO-szerű rendszert akarnak létrehozni az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tajvani látogatását alaposan kitervelt provokációnak minősítette.

Az ukrajnai háborúról szóló percről percre közvetítésünket ITT olvashatja!