Megdöbbentő háborús bejelentés Lengyelországról

Horizontal orosz ukrán háború
Egy BM-21 Grad többszörös rakétavető az orosz állások felé lő Bahmut térségében
Vágólapra másolva!
A Lengyel Önkéntes Hadtest közzétett egy videót, amely bizonyítja, hogy részt vettek az oroszországi Belgorod régióban a múlt héten végrehajtott, határon átnyúló rajtaütésben - írja a Mandiner. Ezzel a háborúnak egy új szakasza vette kezdetét.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról a Mandineren korábban beszámoltak, az orosz-ukrán háborús hírekkel foglalkozó NOELREPORTS Twitter-oldalán nemrég az az értesülés jelent meg, hogy az ukrán erők oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió harcosai felszabadították az orosz határ közelében lévő „Kozinka városát, és előrenyomulnak Grajvoron belsejébe". Mindkét település Oroszország nemzetközileg elismert határain belül található.

Ezzel pedig a háborúnak egy új szakasza vette kezdetét.

A támadást követően Vjacseszlav Gladkov orosz kormányzó kijelentette: folytatódik a belgorodi területen a „terrorellenes művelet" a behatoló fegyveres csoportok ellen, a behatolókkal szemben mozgósították a védelmi minisztérium, a titkosszolgálat (FSZB) és a határőrség egységeit is. A kormányzó elmondása szerint

két civilt sebesítettek meg azok a fegyveresek, akiket az orosz biztonsági erők kapcsoltak le.

A Visegrád24 arról számolt be, hogy a Lengyel Önkéntes Hadtest közzétett egy videót, amely bizonyítja, hogy részt vettek az oroszországi Belgorod régióban a múlt héten végrehajtott határon átnyúló rajtaütésben.

A videón a lengyelek láthatóak, amint elfognak egy orosz BTR-t.

Nézze meg a döbbenetes videót!