Mélyrepülésben Joe Biden elnöksége

Joe Biden, State of the union, évértékelő, Washington, 2022
WASHINGTON, DC - MARCH 01: U.S. President Joe Biden delivers the State of the Union address flanked by Vice President Kamala Harris and House Speaker Nancy Pelosi (D-CA) during a joint session of Congress in the U.S. Capitol’s House Chamber on March 01, 2022 in Washington, DC. During his first State of the Union address, Biden spoke on his administration’s efforts to lead a global response to the Russian invasion of Ukraine, efforts to curb inflation and bringing the country out of the COVID-19 pandemic. Jabin Botsford-Pool/Getty Images/AFP (Photo by POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Már nem telik el nap, hogy Joe Biden népszerűsége ne zuhanna tovább. Az Egyesült Államok lakosságának 73,7 százaléka szerint a Biden-kormányzat rossz útra tereli az országot. Joe Bidennek, amióta elfoglalta a Fehér Házat, folyamatosan esett a népszerűsége. Az elmúlt másfél évben sorra jöttek ki a közvélemény-kutatások, amelyek szerint az amerikai elnök soha nem látott népszerűtlenségnek örvend. A novemberben sorra kerülő amerikai időközi választáson ennek köszönhetően a republikánusok földcsuszamlásszerű győzelme várható. Számos elemző egybehangzó véleménye szerint a republikánusok utoljára 70 éve vágtak neki ekkora eséllyel a választásoknak.
Vágólapra másolva!

Joe Biden népszerűsége tovább zuhant az utóbbi időben. Egy Real Clear Politics által végzett adatgyűjtés alapján elmondható, hogy az amerikaik 73,7 százaléka szerint az ország rossz úton halad – számolt be a kutatásról a The Post Millenial.

Joe Biden Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Anna Moneymaker

Egy kiegészítő kutatás adatai szerint az amerikaiak mindössze 37,9 százaléka van megelégedve az elnök eddig teljesítményével, míg 57,5 százaléka elégedetlen az elnökkel.

Gazdasági kérdésekben is lesújtó eredmény született: 33,4 százalék szerint kielégítő az elnök teljesítménye, ezzel szemben 62% elégedetlen Bidennel a gazdasági kérdésekben.

Az illegális migránsok rányomták a bélyeget a Biden-kormányzatra, ugyanis az amerikaiak 58,5 százaléka szerint véget kellene vetni az illegális migrációnak. Mindössze 35,3 százalék szerint elfogadható a migráció eddigi kezelése a déli határvidéken. A külpolitika tekintetében a szavazók döntő többsége szerint harmatgyenge a jelenlegi elnök eddigi teljesítménye.

A kutatások átlaga lesújtó teljesítményről árulkodik Forrás: The Post Millenial

A Real Clear Politics által gyűjtött adatok a Reuters, Harvard-Harris, Rasmussen Reports, Economist, Politico, NPR, Trafalgar Group, Quinnipiac, USA Today által végzett közvélemény-kutatások eredményeire épül.