Az Európai Bizottság másfél év után jóváhagyta a magyar helyreállítási tervet

GULYÁS Gergely; VON DER LEYEN, Ursula; ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a Karmelita kolostorban, ahol munkavacsora keretében tárgyalnak 2022. május 9-én. Mögöttük Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára. A testület viszont fenntartja további 7,5 milliárd euró zárolását. Az Európai Bizottság döntése kétségtelenül nagy magyar siker, hiszen másfél év után jóváhagyták a magyar helyreállítási tervet.
Vágólapra másolva!

Magyar győzelem Brüsszelben

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa brüsszeli sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a testület azzal a feltétellel tudja támogatni a magyar terv elfogadását, amennyiben Magyarország teljesíti a jogállamisági mérföldköveket.

Közölte: a brüsszeli testület ugyanakkor fenntartja a pénz egy másik részének, a felzárkóztatási források 7,5 milliárd eurót (mintegy 3000 milliárd forintot) kitevő összegének a zárolását. Szavai szerint a testület úgy értékelte: Magyarország nem haladt előre megfelelő mértékben a szükséges, az Európai Bizottság aggályainak eloszlatására hozott reformok terén.

A felzárkóztatási források felfüggesztésére a Magyarországgal szemben megfogalmazott aggályok miatt tett javaslatot az Európai Bizottság az uniós költségvetés védelmét szolgáló általános feltételrendszerről szóló rendeletkeretében - emlékeztett az uniós biztos.

A gyermekvédelmi törvény miatt zsarolták Magyarországot

Ugyan Brüsszel máig tagadni próbálja, de a magyaroknak járó pénzek visszatartása nem volt több zsarolásnál, ugyanis így próbálták meg rávenni a kormányt arra, hogy módosítsák a gyermekek védelmére hozott törvényt.

Éppen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszélt arról még 2021 júniusában, hogy Magyarország ellen minden jogi eszközt be fognak vetni annak érdekében, hogy eltöröltessék a gyermekek védelmére és az LMBTQ-propaganda visszaszorítására hozott magyar törvényeket, ami már önmagában is súlyos beavatkozás egy szuverén állam belügyeiben.

Brüsszel folyamatosan zsarolja a magyarokat Forrás: MTI/EPA/REUTERS pool/Francois Lenoir

Ráadásul egy olyan demokratikusan megválasztott kormány által hozott jogszabályokról van szó, amely kétharmados többséggel nyert választásokat, vagyis Európán belül példátlan legitimitással bír.

A magyarok emellett népszavazáson is elmondhatták véleményüket. A kormány az alábbi kérdéseket tette fel a magyaroknak:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A gyermekvédelmi népszavazáson több mint hárommillió ember szavazott, és 92,38 százalékuk mondott nemet az LMBTQ-propagandára, és ezzel igent a gyermekek védelmére.

A dollárbaloldal azért harcolt Brüsszelben, hogy elvegyék a magyarok pénzét

Korábban beszámoltunk róla, hogy Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné legalább nyár közepe óta azért küzdenek Brüsszelben, hogy megakadályozzák az Európai Bizottság és Magyarország megállapodását a pénzek folyósításáról, ehhez pedig eszközként az Európai Parlamentet használták fel.

Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezére és Gyurcsányné Forrás: MTI/Illyés Tibor

A baloldal vezére és felesége ugyanis azt tervezte, hogy Brüsszel segítségével ragadhatják majd meg a hatalmat. Erre enged következtetni az is, hogy Gyurcsány Ferenc folyamatosan, heteken keresztül jelezte közösségi oldalán, hogy valamire készülnek.

Köztudott, hogy Gyurcsányék a migrációs és gyermekvédelmi ügyben is folyamatosan Magyarország ellen dolgoznak, rossz szemmel nézik ugyanis, hogy a kormány nem hajlandó migránsországot csinálni Magyarországból, valamint az is ellenükre van, hogy az LMBTQ-propagandát nem engedik be az iskolákba és az óvodákba.

A Magyarország ellen folytatott Gyurcsány-hadjárat egy szánalmas bosszúkísérlet is volt azért, mert a magyar választók a helyes döntést meghozva nem a gyurcsányista múlt visszatérésére szavaztak.

Szintén folyamatosan a magyar érdekek ellen dolgozik Gyurcsány pártjának alsótagozata, a Momentum is. Donáth Anna, Gyurcsányék utasítását követve ugyanis szintén azért kardoskodott Brüsszelben, hogy a pénzeket ne a magyarok kapják meg, hanem úgynevezett civil szervezetek, amelyek alatt nyilvánvalóan azokra a szervezetekre gondolt Donáth, amelyek a baloldallal működnek együtt.