Már a portugáloknak is elege van Cristiano Ronaldóból

South Korea v Portugal - FIFA World Cup Qatar 2022 FIFA World Cup Qatar 2022 Horizontal
AL RAYYAN, QATAR - DECEMBER 02: Cristiano Ronaldo (7) of Portugal gestures during FIFA World Cup Qatar 2022 Group H match between South Korea and Portugal at Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar on December 02, 2022. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency (Photo by SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az A Bola nevű portugál újság felmérése alapján az olvasók nagy része nem játszatná Cristiano Ronaldót a Svájc elleni labdarúgó-világbajnoki nyolcaddöntőben.
Vágólapra másolva!

A jelenleg klubot kereső támadó eddigi teljesítménye meglehetősen visszafogott volt Katarban, hiszen

a három csoportmeccsén mindössze egy gólt szerzett – azt is tizenegyesből –, és mindhárom alkalommal idő előtt lecserélte őt a szövetségi kapitány.

A 37 éves játékosnak számtalan kihívója akad a posztján csapaton belül, hiszen többek között Rafael Leao, Joao Félix, André Silva és Goncalo Ramos is nagyobb szerepet kaphatna, ha kiléphetnének Ronaldo árnyékából. Így vezette fel a kérdését az A Bola is, amely az olvasói véleményére volt kíváncsi, hogy ők kezdőként szerepeltetnék-e a Svájc elleni nyolcaddöntőben.

Az olvasók több mint kétharmada pedig úgy gondolja, hogy a 37 éves támadónak leromlott a pályán nyújtott teljesítménye és nem generálja azt a veszélyt, amit korábban vagy amire a csapattársai képesek lehetnek. Az eredmény alapján ugyanis

a szavazók mindössze 30 százaléka gondolja úgy, hogy Ronaldónak kezdenie kell, míg 70 százalékuk azt állítja, hogy a kispadon kell várnia az esetleges becserélésre.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!