Vágólapra másolva!
Szerdán is rengeteg érdekes és medöbbentő esemény történt a sportvilágban, így ha lemaradt a legfontosabb hírekről, akkor most megtalálja őket egy helyen. Sajnos ez a nap sem múlt el halálhírek nélkül, újra kellett éleszteni egy lipcsei drukkert, megszólalt Dárdai Pál, zokognak Michael Schumacher rajongói, fenyegetőző román fociszurkolók, gusztustalan zaklatás, visszavonult Tom Brady, nyert a Fradi, a Barca és a Lipcse is.

Sajnos ez a nap sem múlt el halálhírek nélkül. Százhét évesen meghalt a világ legidősebb olimpikonja, az uruguayi Félix Sienra. Halálhírét családja tette közzé.

Két lengyel síelő lavina áldozata lett szerdán Kasmír indiai részén, egy síparadicsomban, huszonegy embert sikerült kimenteni - közölte a rendőrség.

Újra kellett éleszteni egy lipcsei drukkert az RB Leipzig hazai, Hoffenheim elleni Német-kupa mérkőzése előtt.

Dárdai Pál elmondta, mi kell ahhoz, hogy újra leüljön a kispadra Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

Dárdai Pál, a Hertha korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a német Kickernek adott interjúban beszélt a fiatalokkal való munkáról - és arról, hogy milyen feltételek mellett vállalna újra edzői állást.

Zokognak Michael Schumacher rajongói. A svéd versenyző, Mattias Ekström megható sorokat írt Michael Schumacherről, a Forma-1 hétszeres világbajnokáról. A 2013-as síbaleste óta az otthonában ápolt legenda évente egyszer részt vett a bajnokok Tornája (Race of Champions) versenyen is, ahol a riválisa volt Ekström, aki le is győzte Michaelt, nemrég pedig a fiát, Micket is.

Michael Schumacherről írta korábbi riválisa Forrás: AFP/-

Hihetetlen: ezt a szuperszexi modellt csalta meg a szexuális erőszak miatt börtönbe ülő sztárfocista, Dani Alves.

Döbbenet: a román csapat magyarellenes huligánjai nyíltan megfenyegették a székelyeket. Múlt héten a Sepsi OSK meccsét a 26. percben lefújták a román bajnokságban, mivel a vendég FCU Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat kiabáltak végig a találkozón. Azóta sem csillapodtak le a kedélyek, nem állnak le a román szurkolók és a Craiova vezetősége. Utóbbi szerint a Sepsi OSK tehet az egész balhéról, a drukkerek pedig újabb akciókat ígérnek.

Gusztustalan zaklatás. A 22 éves játékvezetőnő, Vadász Fanni nem csak focipályákon, de a közösségi médiában is nagy népszerűségnek örvend. A fotói elnézve nem is csoda, ám olykor pont emiatt kell megküzdenie a gusztustalan hozzászólásokkal, zaklatásokkal is.

Tom Brady minden idők legsikeresebb amerikaifutballistája visszavonul az aktív játéktól. A híres sportolónak lejárt a szerződése a Tampa Bay Buccaneersszel, miután a gárda az NFL rájátszásának első fordulójában búcsúzott. A liga történetének egyetlen hétszeres bajnoka minden bizonnyal nem fog már visszatérni a pályára.

Tom Brady végleg visszavonult Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mike Ehrmann

A Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbannal a kezdőben felálló RB Leipzig magabiztosan győzte le 3-1-re a vendég TSG Hoffenheim csapatát a Német Kupa nyolcaddöntőjében, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A labdarúgó NB I 4. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Paks vendégeként.

Az éllovas FC Barcelona 2-1-re nyert a Real Betis vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának szerdán pótolt találkozóján.