Vágólapra másolva!
Miután a spanyol rendőrség őrizetbe vette a szexuális zaklatással vádolt brazil focistát, Dani Alvest, csapata, a mexikói UNAM felbontotta a szerződését. Azóta újabb részletek derültek ki a klub és a játékos között fennállt szerződéssel kapcsolatban.

A 39 éves labdarúgó ellen azután indult eljárás, hogy egy nő hivatalos feljelentést tett ellene, amiért december végén egy barcelonai klubban zaklatta őt és a fehérneműjébe nyúlt. Az azóta bebörtönzött és óvadék ellenében sem szabadon engedett Dani Alvest január 20-án rúgta ki a csapata, de mint kiderült, az UNAM által küldött levélben más is állt:

szerződésszegés miatt 4,5 millió dolláros kártérítési igényt is benyújtott felé a klub.

Dani Alvesnek a mexikói klubja felé jelentős tartozása van Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Serhat Cagdas

„Egy focista által elkövetett súlyos jogsértés esetén a szerződés 14. és 15. pontjában meghatározott feltételek mellett

– támaszkodik egy záradékra a Pumas UNAM vezetősége a levelében, amelyben egy labdarúgó nyilvánosságra hozott botrányának következményeit részletezik.

A levél végén azt is részletezik a klub, hogy milyen következményei lehetnek, ha Dani Alves nem tesz eleget a kártérítési igénynek: akár a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez is fordulhatnak a mexikóiak.
„A Pumas fenntartja a jogot, hogy

amelyről a szerződés 15. pontja szól."