Meghalt egy férfi a solymári Spar-parkolóban

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Rosszul lett és meghalt egy férfi a solymári Spar-üzlet parkolójában.
Vágólapra másolva!

„A mentőket egy idős férfi rosszullétéhez riasztották, akit sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem lehetett megmenteni" – írta a halálesettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat.

A tragédia egy héttel ezelőtt, január 26-án történt, a solymaronline.hu pedig szemtanúk beszámolója alapján idézte fel a szomorú eseményeket:

Egy bácsi összeesett a parkolóban, s erősen vérzett a földön fekve. Elvesztette az eszméletét, nem reagált semmire.

Először egy, a boltból kijövő anyuka sietett a segítségére, míg a férfi felesége épp egy ott parkoló autóstól kért segítséget.

Hívták a segélyhívó telefonszámát, a 112-t, majd az onnan kapott utasítások szerint hozzáfogtak a férfi újraélesztéséhez.

Nem sokkal később a környező gyógyszertár munkatársa is csatlakozott a mentőcsapathoz. Ők és egy harmadik férfi kétpercenként váltották egymást a mellkaskompresszió végzése közben, többen pedig plédekkel igyekeztek takarni az eseményt.

A mentő kiérkezése a híváslista alapján 18 perc volt. Két kocsit küldtek ki, az egyiket Pilisvörösvárról, a másikat egy pesti központból.

A mentők azonnal elkezdték az újraélesztést defibrillátor segítségével, közben intubálták a beteget, aki infúziót is kapott, de már nem tudták megmenteni az életét.

A férfi segítségére siető emberekben mély nyomot hagyott a tragikus eset.

A helyi közösségi csoportban rögvest gyűjtésbe kezdtek egy életmentő készülékre - írja a Blikk.

A címlapi kép illusztráció!