Két év börtönt is kaphat a drogos magyar énekesnő

woman model silhouette, "ismeretlen" modell, ismeretlen, modell, modell sziluett, illusztráció
Silhouette of beautiful woman next to window with net curtains in backlight during the situation of confinement in Madrid due to the coronavirus, Covid-19.
Vágólapra másolva!
Megúszhatja a kínos esetet pénzbüntetéssel és hathónapos kezeléssel is.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, a rendőrség korábban gyanúsítottként hallgatta ki az ismert magyar énekesnőt, akit tavaly októberben egy angyalföldi lakásból rendőri kísérettel szállítottak kórházba drogos állapotban. Az ügyben terjesztőként több gyanúsított van, az énekesnő vallomásával többen bukhatnak.

A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Juan Francisco Gomez

Elképzelhető, hogy a meg nem nevezett énekesnőnek elég „elterelésen” rész vennie: ez az opció akkor áll fenn, ha a gyanúsított csekély mennyiségű kábítószert tartott vagy fogyasztott és ha a bűncselekmény elkövetését beismerte és vállalja, hogy legalább hat hónapon keresztül a kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben vesz részt.

"Ha az ügyész nem függeszti fel az eljárást a terhelttel szemben, a gyanúsítottnak akkor is lehetősége van, hogy csekély mennyiségű kábítószer tartása vagy fogyasztása esetén, ha beismeri a bűncselekmény elkövetését, részt vegyen a fentebb nevezett kezelésen. Az elsőfokú ítélet meghozataláig kell igazolnia, hogy eredményesen részt vett a kezelésen, ebben az esetben nem büntethető.

Minden más esetben a gyanúsított büntethető lesz és a Btk. két évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabását teszi lehetővé vele szemben.

Természetesen, ha büntetlen előéletű, akkor akár enyhe büntetést, pénzbüntetést is kaphat vagy intézkedést, próbára bocsátást is alkalmazhat vele szemben a bíróság, ez már bírói mérlegelés kérdése. Tehát nemcsak az ügyészi szakban, hanem a bírói szakban is akceptálható az eredményes orvosi kezelés" - mondta a naphire.hu megkeresésére Dr. Magyar György ügyvéd.

Az ügyről a cikk alatt olvashat hosszabban.