Teljes a háborús őrület: itt van Tusk lengyel miniszterelnök életveszélyes követelése

Donald Tusk lengyel miniszterelnök részt vesz a II. világháború kitörésének 75. évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepségen a Gdansk melletti Westerplatte-félszigeten
Vágólapra másolva!
A lengyel miniszterelnök felszólította az amerikai szenátust, hogy azonnal járuljanak hozzá az orosz-ukrán háború folytatásához.
Vágólapra másolva!

„Nézzen Odesszára, Johnson házelnök. Hány érv kell még a döntéshez?” – írta Donald Tusk az X közösségi oldalán szombaton. A lengyel miniszterelnök arra utalt, hogy a háború folytatásához szükséges amerikai támogatást azonnal el kell fogadni Washingtonban, amit jelenleg a kongresszus republikánusai blokkolnak. A Magyar Nemzet szerint Donald Tusk ezt azután írta ki, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral hármasban találkoztak, és a háború folytatásáról egyeztettek. 

Az odesszai támadásnak több mint húsz halálos áldozata volt. Emmanuel Macron, és most már szemmel láthatóan Donald Tusk is minden alkalmat megragad, hogy a béke helyett a háború folytatását szorgalmazza. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK