Kiderült, ki vitte el a rekordösszegű lottónyereményt

Vágólapra másolva!
Minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereményét vitték el tavaly októberben a Powerball lottón. Most kiderült, hogy egy baráti társaság tagjaként játszott a 65 éves szerencsés.
Vágólapra másolva!

Theodorus Struyck néven azonosították azt férfit, aki egy lottóközösség tagjaként tavaly októberben megnyerte az amerikai Powerball második legmagasabb jackpotját. A 65 éves játékos illetve az általa képviselt csoport összesen 1,765 milliárd dollárt nyert. 

Az alábbi képen a nyertesek képviselője:

image

Az nem derült ki, hányan játszottak közösen, de miután a kalforniai lottótársaság bejelentette, hogy pontosan melyik megye mely boltjában küldték játékba a nyertes szelvényt, a környéken élőknek sikerült beazonosítaniuk a férfit. A feltételezést a lottótársaság megerősítette, a cég szerint a nyertes személyének ismerete azt a reményt adhatja a többi játékosnak, hogy ők is lehetnek ennyire szerencsések. (Az Egyesült Államokban a nagyösszegű nyertesek személyazonossága kevésbé védett, mint Magyarországon.)

A szerencsés nyertest ismerő szomszédok jó véleménnyel vannak az egy ideje már nagypapák békés, horgászattal töltött napjait élő férfiról, akit ugyanakkor egyre ritkábban látnak feleségével a házuknál. Alighanem a nagy összegű nyeremény lehet az oka, hogy változtatnak addigi életvitelükön. Ezt valószínűsíti az is, hogy a nyertes szelvényt nem helyben, hanem egy nagyvárosban váltották be.

Minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereményéről az Origo is beszámolt. Egy összeállításunkban pedig azt mutattuk be, miért lehetnek ilyen magas összegűek az amerikai jackpotok, miközben persze a hazai főnyereményekkel sincs miért szégyenkezni.