Joe Biden háborús bűnös a legendás amerikai zenész szerint

Roger Waters, "The Wall" premier, Toronto, 2014.
Roger Waters (Pink Floyd) — 175 millió font. Szólóban is ugyanolyan ütőképes maradt, talán még erősített is, mint egykoron a Pink Floydban.
Vágólapra másolva!
Roger Waters, a legendás Pink Floyd zenekar egyik alapítója a baloldali CNN-nek adott interjút, ahol szóba került az orosz-ukrán konfliktus is. A zenész valósággal felrobbant az idegességtől. Joe Bident háborús bűnösnek nevezte és arról is beszélt, hogy az Egyesült Államoknak tárgyalóasztalhoz kellene ültetnie Volodomir Zelenkszij ukrán elnököt - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Roger Watersszel a baloldali CNN műsorvezetője, Michael Smerconish készített interjút a zenész új turnéja kapcsán, amely eléggé ideges fordulatot vett abban a pillanatban, hogy az orosz-ukrán háború szóba került.

Roger Waters, a legendás Pink Floyd alapítója Forrás: AFP/Philip Cheung

Smerconish arról kérdezte Waterst, hogy a koncertje alatt, amikor a kivetítőn háborús bűnösök képei látszódnak, miért szerepel Joe Biden amerikai elnök képe is egy „Még csak most kezdjük!" felirattal.

– válaszolt a zenész, mire a műsorvezető kvázi Kreml-narratívával vádolta meg, mondván, Waters azt a felet hibáztatja, amelyiket megtámadták.

Waters nem tágított és kifejtette, hogy a háború a NATO miatt tört ki, hiszen Ukrajna csatlakozási lebegtetésével megszegte azt a hallgatólagos megállapodást, amely éppen az ellenkezőjéről, arról szólt, hogy Oroszország határai mellé nem települnek NATO-fegyverrendszerek.

Amikor a műsorvezető arra próbált utalni, hogy az USA (mint „jó oldalon" álló nagyhatalom) bizonyos értelemben felszabadító szerepkört tölt be, akárcsak a második világháborúban, Waters érezhetően ideges lett.

– mondta.

– mondta a műsorvezető, mire Roger Waters így zárta le a beszélgetés ezen szakaszát: