Egy amerikai szervezet munkatársai jelentek meg a budapesti Városházán

Karácsony Gergely, sajtótájékoztató, Városháza, Budapest, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Egy amerikai szervezet munkatársai tartottak workshopot a budapesti Városházán. De vajon mit keres egy belga, ausztrál, amerikai és Soros-pénzzel kitömött szervezet Budapesten, amelynek a fő felvonulási terepe Dél-Amerika és Ukrajna? - írja a Kontra.
Vágólapra másolva!

Nemrég a Kontra egy rövid posztban hívta fel a figyelmet arra, hogy Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese érdekes és árulkodó bejegyzést osztott meg a Facebookon.

A napokban a Városháza adott otthont az NDI (National Democratic Institute, Nemzeti Demokratikus Intézet) amerikai NGO-workshopjának.

Kerpel-Fronius Gábor Forrás: Facebook

– írja.

De miféle szervezet az NDI, amelyik segít a közösségi költségvetés – amúgy folyamatában pofonegyszerű – technikai lebonyolításában?

Az NDI küldetése – mármint saját bevallásuk szerint – a fejlődő országokkal együttműködve elősegíteni a demokratikus intézmények hatékony működését. Szép idea! Budapesten a legmegfelelőbb helyen vannak a szervezet szakértői.

A hatékonyság tekintetében ugyanis a budapesti vezetés valóban alapos tréningre szorul, teljesen támogathatónak tűnik tehát az a gondolat, hogy Karácsony Gergely és csapata egy külföldi szervezettől kér segítséget a munkájuk alapszintű ellátásához. Bár előbb eszükbe jutott volna a szakértők bevonása, akkor talán nem használt német járművekkel akarták volna „zöldíteni" a BKV járműparkját.

De legalább három év után beismerték a rátermettlenségüket!

Karácsony Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Internetes keresgélés közben azonban a kontra keserűen vette tudomásul, hogy a főváros élén álló zöld-bolsi csapat valamit megint összekuszált. Az NDI ugyanis nem kifejezetten az a szervezet, amelyre a fővárosnak szüksége lenne.

Az NDI referenciái között nem szerepel a hulladékgazdálkodás, a forgalomszabályozás, zöldterület-fejlesztés.

Gyakorlatilag semmi olyasmit nem tudnak, amire Budapest vezetésének jelenleg szüksége lenne. Az NDI sokkal inkább hasonlítható egy olyan fedőszervezethez, amelyik akkor jelenik meg egy országban, ha ott rossz szándékú emberek zűrzavart akarnak kelteni. További részletek a kontra.hu-n olvashatók!