Belebukott egy vezető is az RTL Klub kudarcsorozatába

Fontos szereplő távozik a Survivor játékából RTL Klub
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik az RTL Klub összeomlása: több műsorvezető kirúgása után most a televízió kommunikációs igazgatóját, egykori baloldali propagandistát rúgták ki a katasztrofális nézettség, és az elképesztő botrányok miatt. Az RTL Klubot a botrányok miatt a Médiahatóság már megbírságolta, valamint egy pert is buktak egy vidékieket gyalázó sorozat miatt.
Vágólapra másolva!

Folytatódnak a kirúgások az RTL Klubnál a gyatra nézettségi eredmények miatt. Korábban beszámoltunk róla, hogy Lakatos Márk után Járai Máté is távozik a Reggeliből. A hivatalos magyarázat "hosszú távú stratégiáról" szól, a valódi ok persze nyilván Járai botrányai és a műsor nagyon gyenge nézettsége.

Csütörtökön arról érkezett hír, hogy "közös megegyezéssel," azonnal távozott az RTL Klubtól a médiacég marketing és kommunikációs igazgatója. Bár a közleményben nem tértek ki rá, de emögött a kirúgás mögött is az állhat, hogy a csatorna nézettsége összeomlott, és elképesztő botrányok láttak napvilágot az elmúlt hetekben.

Botránysorozat

A botrányok közül kiemelkedett, hogy megsértette Reményi János képmáshoz fűződő jogáta Content Factory Kft., A mi kis falunk című, az RTL Klubon futó filmsorozat gyártója, amikor korábban a férfi engedélye nélkül készített róla felvételt, amit – szintén az ő tudta nélkül – néhány másodperc erejéig be is emelt a műsorba. Emiatt 300 ezer forintos sérelemdíjat és 2,6 milliós perköltséget is kell fizetnie az RTL Klubnak.

Országos botrány volt abból is, hogy még tavaly októberben az RTL Klub adásában a műsorvezetők (Vadon János és Sebestyén Balázs) megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe hoztak egy kolumbiai gyermeket. A műsorvezető magyarul feltett kérdéseire a gyermeknek minden alkalommal azt kellett felelnie: „Si señor!" („Igen, uram!"). A kérdések közül néhány a fiú intim szféráját sértette, illetve a testalkatán gúnyolódott. Ezt követően a Médiatanács kétmillió forintra büntette a csatornát.