Megdöbbentően olcsó okostelefonokat találtunk

telefon, technológia, mobiltelefon, mobil, okostelefon, ember, illusztráció, telefonos ügyintézés
point finger on screen mobile phone closeup, person texting text message, hipster touch blue screen on smartphone light night city, girls using in hands cellphone close up, online internet
Vágólapra másolva!
Tetszik vagy nem, ettől még igaz: ma okos telefon nélkül az élet gyakorlatilag elképzelhetetlen, hiszen rengeteg mindent az ilyen eszközökön keresztül intézünk. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a választék gigantikus, ugyanis rengeteg piaci szereplő kíván érvényesülni ebben a folyamatosan növekvő iparágban. Az 50 000 forintnál kevesebbe kerülő telefonok szegmensében pedig szó szerint termékdömping van.
Vágólapra másolva!

Nem véletlen, ugyanis rengetegen vannak globálisan és Magyarországon is, akik ennél többet nem akarnak vagy tudnak áldozni egy készülékre. Több olyan levelet, megkeresést is kaptunk, amelyben olvasóink arra kérnek, hogy segítsünk nekik választani ebben a kategóriában egy megfelelő terméket.

Mostani válogatásunkban így kifejezetten ezekre a modellekre koncentrálunk, és kiválasztottunk öt olyan készüléket, amelyet jó szívvel tudunk ajánlani.

Azt fontos leszögezni, hogy ezeknél a telefonoknál bizonyos, kisebb-nagyobb kompromisszumok megkötésére szükség van, hiszen azért e modellek nem kelhetnek versenyre a lényegesen drágább, magasabb kategóriás darabokkal, viszont cserébe értelemszerűen sokkal kevesebbe kerülnek.

Samsung A04S

A Samsung, köszönhetően a jó szerviztámogatásnak, és a remek, saját Android alapú, One UI kezelőfelületének az egyik legmegbízhatóbb telefonmárkája. Szerencsére nem csak a csúcskészülékek közt képviselteti magát, hanem az olcsó oostelefonok közt is. A Samsung A04S például már 47 000 forintért megvásárolható, és ezért a pénzért cserébe a vásárló egy korrekt eszközt kap. A hardver (8 magos Exynos 850 processzor, 4 GB RAM) teljesítménye elégséges a hétköznapi használathoz, és még játszani is lehet a termékkel. Az IPS kijelzőjének képfrissítési frekvenciája 90 Hz, ami lényegesen több, mint az ebben a ligában megszokott 60 Hz. Ennek köszönhetően a mozgások megjelenítése simább, folyamatosabb az átlagosnál.

Samsung A04S, egy tipikusan jó vétel, ha olcsó okostelefon a cél. Forrás: Lambach Ruthven

A termék 50 megapixeles főkamerája remek fotók elkészítését teszi lehetővé világosban, és sötétben is van rá esély, hogy jó lesz a végeredmény. Emellett ellátták egy 2 megapixeles makró kamerával is, ami a közeli célpontok levadászására szolgál.

Xiaomi Redmi A1

A Xiaomi nagyon rövid idő alatt jutott nagyon magasra, köszönhetően a kifejezetten olcsó okostelefon modelleknek, amelyek megalapozták a konszern sikerét.

A kínai vállalat mind a mai napig kiemelt figyelmet fordít e termékekre, amit tökéletesen bizonyít a Xiaomi Redmi A1 névre hallgató készülékük.

Ez a modell ugyanis csak 32 000 forintba kerül, és ennyi pénzért csodákat várni felesleges. A 8 magos MediaTek processzora ma már kicsit elavultnak számít, viszont a hétköznapi használathoz, tehát netezéshez, kommunikáláshoz, fotózáshoz bőven elég a teljesítménye. A 6,52 inches kijelzője LCD technológiára épül, akkumulátora pedig kiemelkedő kapacitású, hiszen 5000 mAh-s telep került bele.

Realme Narzo 50A Prime

Pár évvel ezelőtt a Realme márkát nem sokan ismerték hazánkban, ma pedig már Magyarországon is neve van a cégnek. Köszönhető ez a jóár/érték arányú készülékeiknek. A Realme Narzo 50A Prime az olcsóbb telefonjaik sorát erősíti, ugyanis durván 50 000 forintért vásárolható meg, ez pedig ma már nem számít soknak egy ilyen berendezésért.

A termék egyik erőssége a képernyője, ami a kategóriához képest nagy felbontásúnak számít (1080 x 2408 pixel). Valamint a 600 nites maximális fényereje is lényegesen jobb az átlagnál. A készülék hardvere (Unisoc Tiger T612 processzor, 4 GB RAM) meglehetősen átlagos, viszont a 64 GB tárolókapacitás ebben a mezőnyben viszonylag soknak számít. Ez is egy remek 5000 mAh-s akkumulátort kapott, ami ilyen kis fogyasztású vas és kijelző mellett bizony extrémen nagy üzemidőt szavatol. A Realme is saját, Androidra épülő kezelőfelületet használ, ami tapasztalataink szerint teljesen rendben van. Azaz nem fagy, nem omlik össze, nem akad.

Nokia G11

A Nokia G11 mintegy 40 000 forintba kerül, és a tudásának véleményünk szerint ez az összeg megfelelt. A készülék az alap Android operációs rendszerre épül, aminek köszönhetően hiányoznak belőle a különlegesebb extrák, és a grafikus kezelőfelület is puritán. Viszont pont emiatt lehet kiválóan alkalmas cégek számára, ahol komoly biztonsági protokolloknak kell megfelelni.

Nokia G11, igazi munkatelefon. Forrás: Lambach Ruthven

Valamint további előnye ennek a megoldásnak az alacsony fogyasztás, ami azt eredményezi, hogy az 5050 mAh-s akkumulátor akár 3 napi üzemidőt is képes szavatolni. Ez pedig a mai teljes telefonos mezőnyben kiemelkedően jó eredménynek minősül. Szóval a Nokia G11 egy olyan kedvező árő telefon, amely (irodai) munkára kiváló választás lehet.

Motorola E32

A Motorola Moto E32 egyike a megbízható, viszonylag nagyobb teljesítményű, 4 GB RAM-mal megtámogatott olcsó okostelefonoknak, amelynek az ára közel 48 000 forint. A 12 megapixeles főkamera mellett került rá egy 2 megapixeles makró kamera is, valamint egy 2 megapixeles mélységkamera, amelynek segítségével remek portré hatású képek hozhatóak össze.

Motorola Moto E32, a megbízható, olcsó telefon. Forrás: Lambach Ruthven

90 Hz-es LED LCD képernyőt kapott, amely a megszokottnál finomabb mozgásmegjelenítést tesz lehetővé. Említésre méltó még a nagy kapacitású akkumulátora, amely kiemelkedő üzemidőt szavatol, és ez szintén fontos érv lehet egy vásárlási döntés meghozatala során.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!