Megdöbbentő változást jelentett be a Penny

Penny Market
Clients of the discount market "Penny" wait for the opening of a shop of the chain 30 June 2005 in Halle, eastern Germany. For a price of 29 Euros each, "Penny" sells 100 000 coupons for low-cost flight tickets of the no-frills airline Air Berlin valid for a one-way flight to some destinations in Europe, to redeem in November and December 2005. AFP PHOTO DDP/JENS SCHLUETER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy megdöbbentő változást jelentett be a Penny, amelyen sokan felháborodtak.
Vágólapra másolva!

A Penny Market is bevezette a fizetős parkolási rendszert. Már érvényben van náluk az a szisztéma, amely egyórás ingyenes parkoló-használat után díjat számít fel.

A szombathelyi üzlet elé kihelyezett információs tábla szerint: 1–2 óra között 2500 forintot, 2 óra után pedig óránként 5000 forintot kell fizetnie a parkolni vágyóknak.

A szintén Szombathelyen található Hunyadi úti Lidl esetén már decemberben hasonló intézkedést vezettek be.

Néhány áruházánál fizetőssé tette a parkolást a Penny Forrás: AFP/Jens Schlueter

A Penny egyelőre nem kommentálta a változást, de valószínűleg azért dönthettek így, mert az áruház parkolóját több olyan vásárló is használja, aki a szomszédos bevásárlóközpontba tér be.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az áruházlánc a többi hazai üzleténél is bevezeti-e a parkolási rendszert.

További részletek ide kattintva olvashatók.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után a vállalat a következő közleményt juttatta el a szerkesztőségbe, melyet változtatás nélkül közlünk:

„A PENNY kiemelt figyelmet fordít vásárlói kényelmére, és ebbe beletartozik a boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége is. Az utóbbi időben több vásárlói jelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy egyes üzleteinknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a PENNY vásárlói számára a parkolást.

Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve jutottunk arra a döntésre, hogy az érintett üzleteink parkolóiban bevezetjük az egy órás időtartam feletti fizetős parkolást, azonban fontos, hogy a PENNY vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – az egy órás limitet meghaladó időtartam esetén is díjtalan a várakozás. A díjfizetős parkolókban egyébként több helyen is – így például a parkoló és az üzlet bejáratánál – kihelyezzük az erre vonatkozó információs táblákat. Azoknál a boltoknál, ahol továbbra sem díjfizetős a parkolás, kihelyeztük a magánterületre vonatkozó autó-elvonatás táblát, amelyre azért van szükség, hogy elejét vegyük az otthagyott roncsautók elszaporodásának, hiszen ezek a járművek is foglalják a helyeket a PENNY vásárlóinak járművei elől.

A PENNY, ahogyan eddig is, jelen helyzetben és ezután is a vásárlói igényeit tartja elsődlegesen szem előtt. Ennek érdekében minden olyan bejelentést, panaszt is kivizsgál, ami a vásárlók parkolási lehetőségeit veszélyezteti. Amennyiben egy adott üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit. Jelenleg azonban nem tervezzük, hogy bármelyik másik, környékbeli üzletünk parkolójánál bevezetjük az időkorlátos parkolási rendszert."