Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülés szerint azonnali hatállyal menesztették Julian Nagelsmannt, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

A hírről elsőként az átigazolásokban jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano számolt be a hivatalos Twitter-oldalán, míg a Bild azt írja, hogy Nagelsmann helyére a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes Thomas Tuchel nevezik ki, aki hétfőn már edzést vezet a csapatnak, április 1-én pedig a Dortmund elleni szuperrangadón már ott lesz a kispadon korábbi csapata ellen.

Nagelsmann menesztése nagy meglepetés, ugyanis a Bayern ebben a szezonban 37 tétmérkőzéséből mindössze hármat veszítette el, a BL-nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germaint kettős győzelemmel búcsúztatta, igaz, a bajnokságban csak a második a nagy rivális Borussia Dortmund mögött egy ponttal lemaradva.

Nagelsmann kirúgása bombameglepetés Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

Az előző fordulóban a Bayern 2-1-re kikapott a Leverkusentől, akkor a találkozó után Hasan Salihamidzic sportigazgató keményen kritizálta a csapatot, amelyből hiányzott a lendület és a Bayernre jellemző győztes mentalitás.

Ha Nagelsmannt tényleg kirúgják, a helyére pedig Tuchel érkezik, akkor vele tarthat a magyar másodedzője, Lőw Zsolt is, akivel 2018 óta dolgozik együtt.