A Barcelona reagált Lionel Messi átigazolására

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, Argentína-Franciaország, Argentína, Franciaország, 2022.12.18.
Argentina's forward #10 Lionel Messi fights for the ball with France's midfielder #25 Eduardo Camavinga during the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, Lionel Messi bejelentette, hogy az Inter Miami labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását. Korábbi csapata, a Barcelona az egyik legnagyobb esélyese volt Messi leigazolásának, így váratlanul érhette őket az argentin focista bejelentése – szerda este egy közleményben reagáltak is a transzferre.

Messi elmondta, hogy egy nem hivatalos ajánlatot küldött neki a Barcelona, és azért nem akart visszatérni a korábbi sikerei helyszínére, mert nem akart kiszúrni másokkal és megismételni a két évvel ezelőtt történteket.

„Nem szerettem volna, hogy a jövőm megint más kezében legyen.

ezért azt a döntést hoztam, hogy Miamiban folytatom. Európában nem akartam a Barcelonán kívül máshol játszani, ezért el akartam hagyni a földrészt, és kikerülni a reflektorfényből" – nyilatkozta Messi.

A Barcelona ennek megfelelően reagált, de a közleményből kiderül, hogy ők szerették volna magukénak tudni az argentin klasszist.

„Hétfőn, június 5-én Jorge Messi, a játékos édesapja és képviselője tájékoztatta Joan Laporta elnököt, hogy

Laporta elnök megérti és tiszteli Messi azon döntését, hogy egy kevesebb követelménnyel rendelkező ligában folytatja pályafutását, a reflektorfénytől távol, kevesebb nyomással, mint ami kijárt neki az utóbbi években. Jorge Messi és Joan Laporta is azon fog dolgozni, hogy a klublegenda megkapja az őt megillető tiszteletet mindenkitől, és örökké szeretni fogja őt a Barcelona."