Elképesztő méreteket ölt az antiszemitizmus Németországban

Reichstag, berlin, németország, parlament
Vágólapra másolva!
Zsidók elleni támadások, gyűlöletbeszéd a tüntetéseken: muszlim migránsok nyíltan kiélik az antiszemitizmusukat az utcákon. A politikusok pedig gyakran nem hajlandóak cselekedni - írja a V4NA.
Vágólapra másolva!

Megszaporodtak az Izrael-ellenes tüntetések Németországban. Az izraeli-palesztin ellenségeskedés pillanatok áthullámzott Németországra. A bevándorlók az utcákra vonulnak, izraeli zászlót égetnek és randalíroznak.

Ezeken az erőszakos tüntetéseken gyakran megjelennek az Antifa szélsőbaloldali csoportok tagjai is. A migráns aktivisták és Antifa tüntetők keveréke "Migrantifa" néven vált ismertté.

Az alábbi videón egy 16 éves arab fiatal fényes nappal az utcán támadott meg egy zsidó férfit, mert kipa volt a fején.

A németországi zsidóság élete 2015 óta változott meg jelentősen, amikor is több százezer migráns érkezett az iszlám kulturális területről Németországba – írja a Preussische Allgemeine Zeitung egy cikkében.

„A muszlim zsidógyűlölet jelenti a legnagyobb veszélyt a németországi zsidó életre. Viszonylagosan jóval kevesebb az erőszakos jobboldali szélsőséges, de vannak muszlimok tömegei, akik nem félnek fizikailag megtámadni a kipát viselő zsidókat, és teljesen gátlástalanul élik ki a zsidógyűlöletüket." -idézi a lap Malca Goldstein-Wolf zsidó aktivistát.

A berlini fővárosi ügyészség egyik jelentéséből kiderül, hogy 2021-ben 661 eljárást indítottak antiszemita bűncselekmények miatt,

ez óriási növekedés a 2020-as adathoz képest, ami 417 esetről számolt be. A jelentést látva az Alternatíva Németországért (Alternative für Deutschland, AfD) nevű jobboldali párt durva kritikát fogalmazott meg a szövetségi kormánnyal szemben. Beatrix von Storch alelnök egy közleményben azt írta, hogy

"az emberek szeretik figyelmen kívül hagyni az importált antiszemitizmust, amely 2021-ben ismét kitört, amikor a palesztinbarát tüntetéseken ezrek nevezték Izraelt "gyermekgyilkosnak. Nem csak az AfD figyelmeztet már régóta erre a veszélyre, a Berliner Zeitung arra figyelmezteti a zsidó vallású embereket, hogy ne sétáljanak át Neuköllnben vagy más kerületekben kipát viselve, mert ott az épségüket kockáztatják".

A politikus hozzátette, hogy a kormány "migrációs politikájának kudarcát világosan mutatja az importált iszlám antiszemitizmus.

Ez annyira nyilvánvaló, hogy még a baloldali mainstream média sem képes többé elhallgatni a németországi zsidókat fenyegető, importált iszlám fenyegetést". Az AfD arra is felhívta a figyelmet, hogy "amíg a szövetségi kormány szemet huny az ilyen jelentések felett, addig változásra sem lehet számítani".

Nem csak a fővárosban szaporodtak meg az antiszemita támadások, a probléma országos méretű. Ahogy arról a V4NA is beszámolt korábban, 2021-ben új országos rekordot döntött az ilyen jellegű bűncselekmények száma. Tavaly összesen 3028 esetben támadtak meg zsidó vallású embereket, ez átlagosan naponta 8 incidensnek felel meg. A támadásoknak halálos áldozatai is voltak.