Hatalmas összegért árverezték el Ceauşescu lányának autóját

ROMANIA-CEAUSESCU Horizontal SMILING PRESIDENT HOLIDAYS WIFE
A photo dated December 1981 of former Romanian communist dictator Nicolae Ceausescu (R) and his wife Elena during their 1981 winter holidays at one of their residences in Bucharest. Romania commemorates 25 December 1999 the tenth anniversary of the end of Ceausescu's regime in a popular uprising when Ceausescu and his wife were shot on Christmas day, 25 December 1989. (B/W ONLY) (Photo by STAFF / ROMPRES-FILES / AFP)
Vágólapra másolva!
Húszezer euróért vették meg Zoia Ceauşescu egykori autóját az Artmark aukciósház csütörtök esti árverésén - írja a bukaresti Agerpres hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A diktátor leánya, Zoia az esküvőjére kapta szüleitől, Nicolae és Elena Ceauşescutól az 1983-as Renault Fuego GTS típusú autót. A gépkocsit a franciaországi Renault gyárból rendelték, és több mint 57 ezer frankba került. A Renault Fuego GTS beszerzéséről a Szekuritáté egy különleges munkacsoportja gondoskodott - írja a Világgazdaság.

Kép Zoia Ceauşescu most elárverezett autójáról:

A csütörtöki aukción Zoia Ceauşescu egykori autója 100 eurós kikiáltási árról indult, végül 20 ezer euróért (megközelítőleg 7,7 millió forint) lelt új gazdára.

Az 1989-es forradalom után a legfőbb ügyészség lefoglalta az autót, később (1996-ban) azonban megszüntette a büntetőeljárást, és elrendelte a személyes javak visszaszolgáltatását - tájékoztatott az Artmark.