Gyilkosság történt Párizsban a katari nagykövetség előtt

Horizontal
French policemen take position outside the Qatar Embassy in Paris on May 23. 2022, following an incident during which a security guard died. - A guard working at the embassy of Qatar in Paris was killed by a man who was arrested afterwards, a source close to the investigation and the prosecutor of Paris told AFP. (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalban egy bedrogozott férfi megpróbált behatolni a párizsi katari nagykövetség területére, és megtámadta, majd megfojtotta az őt feltartóztatni próbáló őrt - jelentette a Le Parisien című lap.
Vágólapra másolva!

A 38 éves támadót nem sokkal később őrizetbe vették.

A rendőrség már korábbról is ismerte, mert már korábban is követett el erőszakos bűncselekményt, a támadás idején pedig kokain is volt a szervezetében.

Az ügyészség egyelőre csak annyit közölt, hogy emberölés miatt indítottak eljárást, de további részleteket nem közöltek.

Rendőrök a katari nagykövetség előtt Párizsban május 23-án Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Gérald Darmanin francia belügyminiszter biztosította a párizsi katari nagykövetet, hogy a francia hatóságok megvédik a külföldi külképviseleteket, s egyúttal részvétét fejezte ki az áldozat családjának.