Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány - videó

ORBÁN Viktor Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
Budapest, 2022. május 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - mondta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalára feltöltött videóban.
Vágólapra másolva!

Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány - mondta Orbán Viktor a közösségi oldalán. Egy olyan háború zajlik a szomszédban, aminek senki nem látja a végét, veszélyezteti a családok anyagi biztonságát - mondta Orbán. Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus dráguláshoz vezettek - ismertette a kormányfő. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát, ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség - mondta.

A járvány alatti veszélyhelyzethez hasonlóan a mostani intézkedés is lehetővé teszi, hogy azonnal cselekedjen a kormány. Az első döntésekről szerdán tájékoztat a miniszterelnök.