Intenzív osztályra került Bodrogi Gyula

Színház- és Filmművészeti Egyetem '56-os ünnepi megemlékezés, Uránia Filmszínház, Bodrogi Gyula
Vágólapra másolva!
Mentő vitte kórházba csütörtök reggel Bodrogi Gyulát. A legendás színészt a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika intenzív osztályán ápolják - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A nemzet színészének élettársa, Angéla, Merkely Béla professzort, szívspecialistát hívta fel, miután Bodrogi hajnalban fulladni kezdett, nem kapott levegőt. A színészért Merkely küldött mentőt. Bodrogi Gyulát jelenleg a klinika intenzív osztályán ápolják – írja az Index.

„Gyuszi hajnalban nem kapott levegőt, fulladozott, nagyon melege volt – mondta a portálnak Vass Angéla, a színművész hűséges társa. „Kinyitottam az ablakot, de továbbra sem érezte jól magát, és ekkor telefonáltam Merkely professzornak, a Semmelweis Egyetem rektorának, aki a múltkor, május 18-án is gyakorlatilag megmentette Gyula életét. Gyuszi akkor is súlyos légszomjjal küszködött, hasonló tünetei voltak, mint most."

Bodrogi Gyula Fotó: Koncz Márton - Origo

A kórházban kiderült: Bodrogi Gyulának bevizesedett a tüdeje. Leszívták a vizet, jelenleg intenzív osztályon van, de nincs életveszélyben. Élettársa szerint meggyógyul, ezzel biztatják az orvosok, és maga Bodrogi Gyula is inkább már jönne haza. Angéla szombaton megy be a színészhez a kórházba.