Gareth Bale-nek hét perc játék elég volt a BL-ben, hogy beállítsa Ronaldo rekordját

fbl Horizontal FOOTBALL
Real Madrid's Welsh striker Gareth Bale smiles as he attends a team training session at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 25, 2022, on the eve of their UEFA Champions League semi-final first leg football match against Manchester City. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Gareth Bale, a Real Madrid walesi futballistája is ötszörös Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát. A rekordbeállítást jelentő idei címhez azonban a világon semmi köze nem volt.

Bale még nem volt 24 éves, amikor 2013-ban 100 millió euróért megvette a Real Madrid a Tottenham Hotspurtől. A villámgyors, kiváló rúgótechnikával megáldott szélső alapember lett a csapatban, és 2014-ben nem kis részt vállalt az Atlético Madrid elleni finálé megnyeréséből: a hosszabbításban ő lőtte az első gólt, amivel fordított a Real, és onnan már kézben tartották a meccset.

Zinedine Zidan első időszakában is stabil játékosa volt a csapatnak, a 2016-2018 közötti triplázásból jócskán kivette a részét. 2016-ban - megint csak az Atlético ellen - a belőtte a tizenegyesét a szétlövésben, 2018-ban pedig két gólt lőtt a Liverpool 3-1-re megnyert fináléban.

A BL-döntők történetének egyik legnagyobb gólja:

Majd jöttek a sérülések, összeveszett mindenkivel, leginkább csak golfozni járt, a meccsek azzal teltek, hogy a kispadon szórakoztatta a csapattársait. Szombaton este pedig utolérve Cristiano Ronaldót, ő is ötszörös BL-győztes lett nyolc másik csapattársához hasonlóan.

"El tudják hinni, hogy Gareth Bale táncol a gyepen és szívből nevet azok előtt a drukkerek előtt, akik gyűlölik? Micsoda fickó" - idézi a Sun brit bulvárlap az egyik drukkert.

Mások szerint örökre a klub legendájaként fognak rá emlékezni, míg volt olyan, aki neki adta volna oda a meccs embere díjat. Utóbbi talán túlzás lett volna, hiszen mint az idei szezon 13 BL-meccséből 11-et, úgy a finálét, utolsó meccsét a Real mezében, is a kispadon ülte végig. Ötödik BL-győzelméhez elég volt a Chelsea és a Manchester City ellen két meccen összesen hét percet a pályán tölteni. Micsoda fickó!