Youtubereknek készített kamerát a Nikon

nikon z30 youtuber vlogger kamera fényképezőgép
Nikon Z30
Vágólapra másolva!
A cserélhető lencsék és a jobb képminőség jelentik a Z30 legnagyobb pozitívumait.
Vágólapra másolva!

Nagynevű riválisai után a Nikon is megpróbálja kiszolgálni a mobilok vagy akciókamerák kép- és hangminőségével elégedetlen, félprofi youtuber közönséget. A vállalat szerint a Z30 fényképezőgépe apró és könnyen használható, fotózás és videórögzítés esetén is jelentős előrelépést jelent az amatőrök által tipikusan használt eszközökhöz képest, profibb prezentációval rögzíthetőek vele a tartalmak.

A youtuberkedést komolyan vevőknek készült a Nikon Z30 Forrás: Nikon

A 20,9 MP-es szenzorral szerelt, elektronikus képstabilizációjú, tükör nélküli fényképezőgép talán legvonzóbb tulajdonságát a cserélhető lencsék jelenthetik a közönség számára, alapvetően NIKKOR Z objektíveket fogad, de külön tételként árult FTZ II adapterrel Nikon D-SLR F típusok is rögzíthetőek rá.

Szintén kritikus lehet a közönség számára, hogy az érintőkijelzője kifordító 180 fokban, így a szemből is látható a kamera képe.

Szemből is látható a kamera képe Forrás: Nikon

A Nikon szerint 4K/30FPS módban 125 percnyi videó rögzíthető a kamerával, míg lassított felvételek Full HD felbontásban 120 képkockás tempóval vehetőek fel. A beépített sztereó mikrofonjai állítólag jó hangminőséget kínálnak, kiegészíthetőek szélzajcsökkentőkkel, és persze lehetőség van külső mikrofon csatlakoztatására is a fényképezőgéphez.

Fotózásra is jobb az okostelefonoknál Forrás: Nikon

Az USB-C kábelen keresztül külső áramforrásról is működtethető Nikon Z30 július közepétől lesz kapható, önmagában és csomagokban. Az árak:

  • csak alapgép, objektív nélkül: 829 euró
  • alapgép + Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR objektív: 999 euró
  • alapgép + Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR + Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR objektívek: 1269 euró
  • Nikon Z39 blogger kit: alapgép + Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR objektív + kézi tripod + Bluetooth távirányító + szélzajcsökkentő: 1039 euró

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!