A rendőröket is lövik a migránsok a határon, tűzparancs van a szerbeknél

határzár kerítés rendőrség rendőrautó
Röszke, 2016. február 9. Egy rendőrautó áll a megrongált határzárnál Röszke térségében 2016. február 9-én. Ezen a napon 24, magát pakisztáni, indiai és nepáli állampolgárnak valló férfit fogtak el egy csoportban, miután a határzárat megrongálva illegálisan magyar területre léptek. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Még mindig szökésben lehet egy olyan felfegyverkezett migránsbanda, amelyik részt vett a szombat hajnali lövöldözésben, a rendőrség folyamatosan, golyóállómellényben fésüli át az erdőt.
Vágólapra másolva!

Az M1 tudósítója arról számolt be, hogy a feltételezések szerint

az afgán és a pakisztáni migránsbanda azért támadt egymásra, mert át akarják venni egymástól azt a területet, amit az embercsempészek uralnak.

A csendőrség kutyákkal is keresi az erdőben bujkáló migránsokat, de lassan folyik a terep átvizsgálása. A sérülteket közben folyamatosan ellátják, és a szabadkai kórházba szállítják.

Az akció feltételezhetően egész nap eltart majd, közben a helyszínre utazott Aleksandar Vulin, szerb belügyminiszter is.

A szabadkai A Pannon RTV információi szerint

a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.

Az erdő és a környék továbbra is le van zárva, és

tűzparancs van érvényben, amennyiben a migránsok a rendőrökre lőnének, a hatóságok viszonozhatják a tüzet.

A migránsbandák szombat hajnalban támadtak egymásra, információk szerint a lövöldözésnek több súlyos sérültje is van. Egy 16 éves lány válságos állapotban van, és egyes hírek szerint ketten is meghaltak.