Rendőröknek kellett lefegyverezniük a váci homokbánya részeg portását

A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök lábsöpörték és megbilincselték.
ezt a férfit vették el a részeg portástól
Vágólapra másolva!
Előbb a társára fogott fegyvert, majd akkor is a pisztolyért nyúlt egy 50 éves férfi, amikor meglátta, hogy rendőrök közelednek felé. Csak a mozdulatig jutott, mert leteperték és megbilincselték.
Vágólapra másolva!

Egy töltött fegyverrel hadonászó, nagyon részeg férfi miatt hívták ki a rendőröket a váci homokbányához július 1-jén este. A rendőrök golyóálló mellényben közelítették meg portát, ahol a férfi egy fotelben ült egy övére fűzött gyöngyvászon fegyvertokkal.

Lépésről lépésre haladtak felé, amikor a férfi ráfogott a fegyverére.

ezt a férfit vették el a részeg portástól Forrás: Police.hu

Innentől felgyorsultak az események. Az eddig óvatosan közelítő rendőrök villámgyorsan cselekedtek.

- írták az oldalukon, majd hozzátették, hogy a férfi nem vette jó néven az intézkedést, nem volt együttműködő, ezért a földre vitték, ahol megbilincselték, majd bevitték a kapitányságra. Kihallgatásán semmit sem tagadott. Mint kiderült, aznapi szolgálata nyugodtan, főként gyógyszerszedéssel kombinált iszogatással telt. Amikor megjelent a társa, közölte, hogy máris leváltja, mivel részeg. A portás tudta, hogy az ivás miatt ki fogják rúgni. Azt már nem tudta megmagyarázni miért,

de elővette gáz és riasztófegyverét, csőre rántotta és a társára fogta.

A következő emléke az, hogy megérkeztek a rendőrök és leteperték.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a portás ellen.