Vágólapra másolva!
Szerdán délután négy órakor a magyar bajnok Ferencváros a kazah Tobol vendége lesz a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. A találkozó előtt a Fradi edzője, Sztanyiszlav Csercseszov és a csapat védője, Adnan Kovacevic tartott sajtótájékoztatót a kostanayi Központi Stadionban.

"Szerintem megfelelően sikerült felkészülnünk az ellenfélből. Kielemeztük a Tobol játékát, tudjuk, hogy mit kell tennünk a pályán – idézi a fradi.hu a bosnyák hátvédet, aki át is adta a szót a Ferencváros trénerének.

"Kedden érkeztünk meg Kazahsztánba. Hosszú és fárasztó volt az út, de minden a tervek szerint történt. Nagyon kényelmes volt a repülőút, ami nem volt rövid, ám ettől függetlenül megfelelően fel vannak készítve a játékosok. Nehéz lenne előre megmondani, hogy mi fog történni szerdán, de mi mindenre készen állunk.

– mondta Csercseszov.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kazah újságírók az ellenfél erősségeiről, az új játékosok esetleges szerepeltetéséről és a helyi időjárási viszonyokról is kérdezték a Fradi edzőjét.

"Az új játékosok elvégezték a megfelelő munkát a csapattal, szerda estig van időnk arra, hogy eldöntsük, valamelyikük debütálhat-e.

Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egyetlen együttes sem lesz véletlenül bajnok. Talán némi előnyt jelenthet a Tobol számára, hogy a kazah bajnokság jelenleg is zajlik, ennek ellenére mi is felkészülten várjuk az idény kezdetét.

A sajtótájékoztató előtt még nem volt lehetőségem jobban szemügyre venni a gyepszőnyeget, úgy tudom, hosszú ideje nem rendeztek mérkőzést rajta. Kostanayban a megérkezésünk óta sokkal hűvösebb van, mint Budapesten, az otthoni 35 fokos hőség után a szerdai időjárás olyan lesz, mintha tél lenne" - tette hozzá Sztanyiszlav Csercseszov.

A párharc első mérkőzése - közép-európai idő szerint - 16 órakor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán a Groupama Arénában rendezik. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele - a Konferencia Liga-selejtező második körében - az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek, amely ezt célként jelölte meg.