Megdöbbentő leleplezés: egy ukrán katona elárulta Zelenszkij elképesztő terveit

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, Ukrajna, Kijev, ukrán katona
Kijev, 2022. február 27. Ukrán katonák pihennek Kijevben, miközben sűrű füst száll fel egy közeli kigyulladt olajtárolóból 2022. február 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/EPA/Alisa Yakubovich
Vágólapra másolva!
A Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap ír egy ukrán hadifogolynak tulajdonított kijelentésekről - írja a Mandiner az Indexre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Egy orosz fogságban lévő ukrán katona szerint a háború előtt a parancsnoki állományban egy közelgő donbászi offenzíváról, valamint egy Oroszország elleni meglepetésszerű csapásról beszéltek.

Állítólag nyugati támogatással készültek egy Ororszország elleni támadásra az ukránok. Forrás: MTI/EPA/Alisa Yakubovich

– idézte a tiszteket Vagyim Agafonov. A hadifogoly hozzátette, hogy a katonákat a nyugati országok támogatásukról biztosították egy Oroszország elleni támadás esetén, mondván, hogy még külföldi csapatokat is bevetnének.

"Volt egyfajta fasiszta ideológia. Azt mondták, hogy meg kell támadnunk Oroszországot, le kell győznünk ezt a gonosz birodalmat, vissza kell szereznünk a földjeinket" – tette hozzá a katona, az orosz Moszkovszkij Komszomolec című lap állításai szerint.