Orbán Viktorhoz hasonló brüsszeli reformokat követel a legesélyesebb olasz miniszterelnök-jelölt

Giorgia Meloni, politikus, olasz, Olaszország
Fratelli d'Italia Leader Giorgia Meloni during her speech in Latina, Italy, on September 6, 2021. Fratelli d'Italia Leader Giorgia Meloni supports the election campaign of the centre-right candidate Vincenzo Zaccheo for the Latina mayoral elections. (Photo by Andrea Pirri/NurPhoto) (Photo by Andrea Pirri / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Terjedelmes interjút adott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak az olaszországi közvélemény-kutatásokat jelenleg vezető Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki szerint rengeteg dolgot kell megváltoztatni az Európai Unióban - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

„Hiszünk a személy szabadságában, a család központi szerepében. Hiszünk az olasz, az európai és a nyugati kulturális identitásban, a magánkezdeményezésben és a társadalmi szolidaritásban" – jelentette ki Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki hozzátette, hogy gyakran barbároknak nevezik őket a baloldali és liberális politikusok.

Giorgia Meloni, az olasz jobboldal esélyes miniszterelnök-jelöltje Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Pirri/NurPhoto/Andrea Pirri

– jelentette ki Meloni. A jobboldali politikus kitért arra is, hogy a szövetségeseivel pártja hogyan képzeli el Európa jövőjét. Úgy véli, hogy először a világjárvány, most pedig a háború mutatta meg, hogy az EU nem volt felkészülve. Hozzátette, hogy

– magyarázta az Olasz Testvérek vezetője, aki megjegyezte azt is, hogy gyakran olvassa a sajtóban, hogy németellenes és franciaellenes. Kiemelte, hogy ebből semmi sem igaz. Mint fogalmazott,

Orbán Viktor és Giorgia Meloni Forrás: Orbán Viktor/Instagram

Arra a kérdésre pedig, hogy mit jelent pártjának a NATO, Meloni azt válaszolta, hogy a szövetség a természetes és stratégiai helyük. „Az egyre erősebb külső fenyegetésekkel szemben azonban jobban kell teljesítenünk. Teljesítenünk kell a közös költségvetéssel kapcsolatos kötelezettségvállalásainkat. Ki kell építenünk egy európai pillért, amely egyenrangú az USA-val. Nem hagyhatjuk magára a tágabb értelemben vett Földközi-tenger térségét, ahol Olaszország sokkal központibb szerepet játszhat és kell játszania"- tette hozzá.

Olaszországban szeptember végén választásokat tartanak, a közvélemény-kutatásokat jelenleg az Olasz Testvérek vezeti. A párt kampányának egyik központi kérdése az illegális migráció.

– mondta a pártelnök. Hozzáfűzte, hogy ha mindazokat, akik Észak-Afrikából – gyakran Észak-Európát célul kitűzve – eljutnak Olaszországba, és onnan nem toloncolják vissza és nem tudják folytatni sem az útjukat észak felé, akkor Olaszország Európa menekülttáborává válik. Melyik más nemzet fogadná ezt el? – tette fel a kérdést.