Elárasztják Magyarországot a kínai autók, meg fog lepődni, milyen árakkal érkeznek

kínai autó
Vágólapra másolva!
Száznál több kereskedésben ezerszámra értékesíthetik új személyautóikat a kínai márkák pár év múlva Magyarországon – prognosztizálják a legnagyobb hazai kereskedők.
Vágólapra másolva!

Az elkövetkező öt évben sorra épülnek majd ki a magyar autósok előtt most még talán ismeretlennek számító kínai márkák értékesítési pontjai – derül ki a Vezess.hu által megkérdezett szakértők válaszaiból. Szerintük pár év múlva országszerte akár a százat is elérhetik a kínai személygépkocsik értékesítési pontjai.

Éves szinten akár 10-15 ezer új autót is eladhatnak majd a magyar vevőknek, viszont

senki ne várjon a mostani kocsiknál 20-30 százalékkal olcsóbb modelleket.

A több különféle szabadidő-autós kategóriában támadó

kínaiak ugyanis teljesen átlagos árakon, ám azokért az összegekért magasabb felszereltséggel

árulják majd a divatos külsejű járműveiket.

A magánvevők körében van olyan réteg, amely hajlandó új márkát választani, ha azt érzi, hogy jó az ajánlat ár-érték aránya

Eleinte benzines modelleket is értékesítenek a hozzájuk betérő vevőknek, de egyre inkább eltolódik a kínálatuk az elektromos kocsik irányába, pár év múlva ezekkel akarnak majd igazán területet hódítani.

A szakértők szerint az új kínai autógyártók sokezer vevőt csábítanak át viszonylag gyorsan a most használt márkájuktól, ám az egyelőre megjósolhatatlan, hogy eleinte a magánszemélyek vagy a flottában autókat vásárló céges ügyfelek szeretnek-e bele a Távol-Keletről érkező kocsikba.