Megmutatjuk a világ legrondább épületeit! - fotók

A világ legcsúnyább épületei, gyűjtés, 2023, 6. Agbar Tower, Barcelona
Spain, Catalonia, Barcelona, Torre Agbar (Agbar tower) of the architect Jean Nouvel (Photo by MATTES René / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)
Vágólapra másolva!
Bár "a szépség a szemlélő szemében rejlik" – tartja a közhelyes mondás, ennek ellenére a most következő képeken szereplő épületek nagy valószínűséggel csak igen kevesek tetszését fogják elnyerni.
Vágólapra másolva!

A világ legrondább épületének listájára olyan beruházások közül válogattunk, amelyeket a helyi lakosság hevesen helytelenített, és az elkészültük után sem arattak sikert:

Elephant Building (Elefánt épület), Bangkok:

A thaiföldi Bangkokban található ingatlant úgy építették, hogy egy elefánthoz hasonlítson. És bár az elefánt az országban hatalmas népszerűségnek örvend, az állatról mintázott épület finoman szólva sem lett a helyiek kedvence.

Federal Building (Szövetségi kormányzati iroda), San Francisco:

Bár ez a kormányzati épület állítólag környezetbarát, a zord külsejét tekintve azonban cseppet sem sugárzik róla a természetközeliség.

La Lavadora ("A mosógép"), Mexikóváros:

Mexikóváros egyik előkelő üzleti negyedében található az ingatlan, amit eredetileg a maja kultúrából vett elemek alapján építettek, a helyiek között a formája miatt mégis inkább "A mosógép" gúnynéven vált ismertté.

A cikk folytatódik. Lapozzon a következő oldalra!