Dollárbaloldal: lebuktatta Korányi Dávidot a saját felesége, Mihalik Enikő

Korányi Dávid, Mihalik Enikő
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub műsorában lényegében elárulta Mihalik Enikő modell, a főpolgármester korábbi főtanácsadójának, Korányi Dávidnak a felesége, hogy a családjával több mint egy éve nem hagyták el az Egyesült Államokat. Ebből arra lehet következtetni, hogy Korányi több mint egy éven keresztül távmunkában végezte máig nem részletezett főtanácsadói feladatait a Városházán, havi 900 ezer forintért - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

„Amióta megszületett Rozi, azóta itt vagyunk. Júliusban született, szeptemberben egyszer hazamentünk Magyarországra. Most több mint egy éve nem hagytuk el az országot” – nyilatkozta az RTL Klub Fókusz című műsorában még január 11-én Mihalik Enikő New Yorkban élő magyar modell.

Korányi Dávid felesége tulajdonképpen elszólta magát, hisz így kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester korábbi városdiplomáciai főtanácsadója – akivel tavaly november 30-án szüntették meg a munkaviszonyt a Városházán – 2021 szeptembere óta szó szerint távmunkában végezte tanácsadói feladatait.

Korányi Dávid és Mihalik Enikő

Tavaly december 14-én Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes nem tudta megmondani, mikor látta legutóbb Korányi Dávidot a Városházán. Bohár Dániel, a Megafon munkatársának kérdésére Kiss úgy reagált:

Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai tanácsadójának tevékenységéről szinte semmit nem lehet tudni. A tanácsadói fizetések kapcsán legutóbb tavasszal küldött közérdekű adatigénylést a Magyar Nemzet a főpolgármesteri hivatalnak, amelyből kiderült:

Korányi Dávid diplomáciai tanácsadó jobbára New York-i otthonából, távmunkában, havi kilencszázezer forintért végezte nem részletezett munkáját.

A december közepén megtartott Fővárosi Közgyűlésben a lap hiába kérdezte, a főpolgármestertől sem tudta meg, milyen tevékenységet végzett pontosan a Városházán Korányi Dávid, korábbi városdiplomáciai tanácsadó, az Action for Democracy vezetője.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetőjének kérdésére válaszolva akkor a főpolgármester annyit azért elmondott, hogy Korányi Dávid városdiplomáciai munkáját eredményesnek tartja.

Két héttel korábban pedig elismerte Karácsony Gergely, hogy tudta, mit csinál a városdiplomáciai főtanácsadója által létrehozott Action for Democracy nevű NGO.

Erről a szervezetről derült ki, hogy a választási időszakban és azt követően is összesen több mint 1 milliárd forintot juttatott a baloldali ellenzéknek az Egyesült Államokból. A pénzből pedig olyan portálokhoz is jutott többek között, mint a Demokratikus Koalícióhoz köthető EzaLényeg.hu.

Korányi Dávid a botrány kirobbanását követően, november végén közös megegyezéssel távozott a Városházáról.