Vágólapra másolva!
Mint arról csütörtökön reggel az Origo is beszámolt, brutális gyilkosság áldozata lett Bécsben a korábbi osztrák válogatott labdarúgó, Volkan Kahraman. A játékosnak két magyar csapattársa is volt karrierje során. Kabát Pétert letaglózta a hír.

Kahraman egy barátjával veszett össze egy kávézóban, aki ezt követően a nyílt utcán hidegvérrel lelőtte a volt focistát, majd magával is végzett. A 43 éves Kahraman karrierje során olyan nagy csapatokban is megfordult, mint a Feyenoord (ahol Petry Zsolt is a csapattársa volt), a Trabzonspor és az Austria Wien, de emellett számos alkalommal szerepelt, hogy kölcsönben, hol állandó szerződéssel kisebb klubokban is. A háromszoros osztrák válogatott (a nemzeti csapat első török származású játékosa volt) focista a 2005-06-os idényben az osztrák SV Pasching játékosa volt, ahol a csapattársa volt a magyar válogatott csatár, Kabát Péter is, aki döbbenten áll a történtek előtt.

Miután játszottam Törökországban a Göztepében, a török származású társaimmal nagyon jól megértettük egymást, így vele is. Sokszor voltunk Linzben kávézni. Egy nagyon technikás támadó középpályás volt, aki sokat futott, valamint remek rúgótechnikával rendelkezett. Remekül látott a pályán, talán annyi volt a hátránya, hogy nem volt túl gyors, és nem tudta végigcselezni a pályát" - mondta a Sportlnak nyilatkozó Kabát.

A korábbi magyar válogatott csatár szerint Kahraman életvitele nem olyan volt, ami az erőszakos halálát vetítette volna előre.