Újra feltűnt egy tengeren hánykolódó rejtélyes szellemhajó

szellemhajó
Az egyik leghírhedtebb kísértethajó, Van der Decken kapitány szellemvitorlása
Vágólapra másolva!
A Chile partjainál bolyongó rejtélyes kísértethajóról az a legenda járja, hogy ha valaki felszáll a fedélzetére, akkor az idők végezetéig a legénység tagja lesz.
Vágólapra másolva!

A Promotions.hu cikke szerint

a chilei Chiloé szigeteknél hihetetlen, egyben vérfagyasztó legendák keringenek a szigeteket körülvevő tengerről, és a rajta vitorlázó hajókról.

Amikor leszáll a misztikus köd, erős fények és vidám zene hangja hallatszik a tenger felől, és nem tudni biztosan, hogy csak egy halászhajó halad el, és hangosan zenél, vagy a sötét tengeren a Caleuche nevű szellemhajó úszik.

A legenda szerint a Caleuche rendkívüli sebességgel halad, ezért a hajót nem mindig lehet látni, de bizonyos időjárási viszonyoknál, mint például egy ködös napon, egyszerre hallható és látható is a tengerjáró.

Illusztráció Forrás: Wikimedia Commons

A hajó fedélzetéről hangos zene, tánc, nevetés, és egész este szórakozás hangjai hallatszanak, ami magához csábítja az azt hallgatókat, és rabszolgává teszi őket a fedélzeten, hogy örökké a hajót szolgálják.

Egy másik legenda szerint egy boszorkány varázsolta el a hajót, aki gyönyörű nő képében lép a szárazföldre, hogy férfiakat csábítson a hajóra, és így teszi őket a hajó rabszolgájává.

Egy olyan verzió is tartja magát, hogy a hajó a tengerbe fulladt holtesteket gyűjti össze, majd felkínálja nekik, hogy csatlakozhatnak a legénységhez. Aki ezt elfogadja, az az örökkévalóság hátralévő részét hajózással, bulizással és ünnepléssel töltheti.