Drámai hír: NATO-csapatok készülhetnek Ukrajnába

háború, zukrajna, oroszország, orosz-ukrán, orosz-ukrán konfliktus, orosz-ukrán háború, legdurvább képek, 2022. júliustól októberig
A Ukrainian soldier stands as a 2S1 Gvozdika self-propelled howitzer fires a shell on the front line in Donetsk region on October 10, 2022 as Russian forces launched earlier today at least 75 missiles at Ukraine, with fatal strikes targeting the capital Kyiv, and cities in the south and west. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP)
Vágólapra másolva!
James Rickards, a CIA volt tanácsadója egy interjúban arról beszélt, hogy a NATO-csapatok esetlegesen beléphetnek Ukrajnába a front összeomlása esetén - írja a Daily Reckoning. Gyakorlatilag minden békepárti ember ettől fél, hogy a NATO valamilyen formában belép a háborúba, hiszen ez már a világháború előszobája lenne. És ez enyhe kifejezés, hogy előszoba.
Vágólapra másolva!

Rickards az újságírókkal folytatott beszélgetésében megjósolja az Egyesült Államok és szövetségesei lépéseit, ha Kijev vereséget szenved.

A számháború az oroszok oldalán áll Forrás: AFP/Anatolii Stepanov

Szerinte az egyik lehetséges opció a NATO-csapatok teljes értékű bevetése lehet Nyugat-Ukrajnában.

Ráadásul ez a szakember szerint valamilyen humanitárius ürüggyel fog megtörténni.

Úgy véli továbbá, hogy Ukrajna összeomlása ebben a konfliktusban elkerülhetetlen. Az ok az ukrán fegyveres erők lőszerhiánya lehet.

„Ukrajnából hiányoznak a tüzérségi lövedékek, a NATO-nak pedig nincsenek nagy mennyiségben, miközben az orosz ipar továbbra is folyamatosan ellátja lövedékekkel az orosz hadsereget” – elemzi a helyzetet Rickards.

A szakember szerint ez egy számháború, ami előbb-utóbb a csatatéren is meg fog nyilvánulni. A volt CIA-tanácsadó úgy véli, hogy Kijev veresége geopolitikai katasztrófa lesz az Egyesült Államok számára, ami hasonló lesz a múlt századi vietnami vereséghez.