Elképesztő bejelentést tett a budapesti atlétikai vb-vel kapcsolatban Cseh László

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Cseh László, úszás, 200 méteres vegyes, elődöntő, 2021.07.29.
Tokió, 2021. július 29. Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás elődöntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. A magyar úszó bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A legendás magyar úszó, Cseh László a feleségével együtt ott lesz a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság helyszínén, a Nemzeti Atlétikai Központban.

A 112-szeres magyar bajnok úszólegenda kedvenc időtöltése ugyan továbbra is a horgászat, de így is kilátogat majd augusztusban a Nemzeti Atlétikai Központba, hogy megcsodálja az atléták világbajnoki versenyeit, akiket az öt olimpiát megjárt sportember az úszók rokonlelkeinek nevezett.

Idén éppen 20 éve, hogy Cseh László a barcelonai világbajnokságon ezüstérmes lett a 400 méteres vegyesúszásban, amiből máris arra lehetett következtetni, hogy előbb vagy utóbb ő lesz az egyik kihívója a Földönkívülinek nevezett Michael Phelpsnek. A jóslatok 2008-ban Pekingben be is igazolódtak, amikor az akkor még a Kőbányát képviselő úszót három számban is csak az éremhalmozó és világcsúcsokat sorra döntő Phelps tudta legyőzni, pedig Cseh László a 200 pillangón, a 200 és a 400 vegyesen is megjavította az Európa-rekordot.

Az öt olimpián hat érmet, négy ezüstöt és két bronzot begyűjtő, előbb 2005-ben, majd 2015-ben vb-arannyal jeleskedő, hazai "vizeken" pedig 112 bajnoki első hellyel taroló Cseh László, aki 2015 óta nős ember, tavaly júliustól pedig a kis Nalani édesapja, két évvel a visszavonulása után tehát újra egy világbajnokság résztvevője lesz, csak éppen nem úszásban és nem az érmekért csatázó versenyzőként.

Még nem válaszoltam, de a jövő héten jelentkezni fogok és mindenképpen ott leszünk Dianával a stadionban. Már csak azt kell eldönteni, hogy kislányunkat is magunkkal visszük-e. Óvatosak leszünk, mert az a nap, augusztus 20-a, amit kinéztünk magunknak, extrém zajosnak ígérkezik, különösképpen az a szám miatt, ami a legjobban tetszik nekem. Aki ismeri a versenyek menetét, sőt, jegyet is váltott, tudja, hogy a 100 méteres síkfutásra,és annak az esti döntőjére gondolok" - nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Cseh László, Pest Vármegye, Balatonalmádi, Kőbánya és Eger díszpolgára, akit azért is elismertek, mert ő volt az olimpiák hatszor is dobogós, de végül aranyérem nélkül maradt versenyzője.

Cseh László öt olimpián négy ezüstérmet és két bronzérmet nyert Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Még kissrác voltam, amikor elköteleztem magamat az úszással, de diákoromban a kislabdahajításba, a távolugrásba és a 60 méteres síkfutásba is belekóstoltam" - folytatta Cseh László, aki a sportolói génjeit az édesapjától, a magyar úszósport első junior Európa-bajnokától örökölte.

mert az eredményeinkért tömérdek mennyiségű munkával dolgozunk meg. Mindkét sportágban kiemelkedő technikai tudásra, gyorsaságra és állóképességre van szükség, és persze kitartásra, alázatos szorgalomra. A közeg ugyan egészen más, de a befektetett munka mennysége a vízben és parton is összehasonlítható" - hangsúlyozta a legendás úszó.

"Az atlétikai világbajnokságon tehát a 100 méteren induló sprinterek versengésére vagyok a leginkább kíváncsi, mert a gyorsaságuk, és a célba érkezésük látványa lenyűgöző.

Kedvelem a távolugrást is, csodálom a versenyzők ruganyosságát, ugyanúgy a rúdugrók elképesztő bátorságát. Tévénézőként is feltűnik, hogy egy deka felesleg sincs rajtuk, bezzeg én, sokszor küzdöttem azért, hogy a versenysúlyom megfelelő legyen. Amióta visszavonultam, azt tapasztalom, hogy az étvágyam ugyanakkora maradt, mint amikor még naponta kétszer 2-3 órát edzettem, pedig vissza kellene fognom magamat. Már megpróbálkoztam a napi kocogással is, de nem volt kellő a kitartásom. A sportolás örömét a horgászat adja meg nekem, de a parton ücsörögve nemigen fogynak a kalóriák" - mondta Cseh László, akinek élsportolóként sokszor adatott meg, hogy hazai pályán, hol a Margitszigeten és a Duna Arénában, hol pedig Debrecenben a honfitársai bíztatásával mérhesse össze az erejét a külföldi riválisaival.

tette hozzá az úszólegenda.

Forrás