Újabb fejlemények a Rammstein szexuális erőszakkal vádolt énekesének ügyében

music Horizontal
Till Lindemann, lead vocalist of the band Rammstein, performs on stage of the HDI-Arena stadium in Hanover, northern Germany, during a concert of the band's "Europa Stadion Tour" on July 2, 2019. (Photo by Christophe Gateau / DPA / AFP) / Germany OUT / RESTRICTED TO EDITORIAL USE IN CONNECTION WITH REPORTS OF RAMMSTEIN'S EUROPA STADION TOUR 2019
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban beszámoltunk, súlyos dologgal vádolják a népszerű német együttes énekesét, Till Lindemannt. Egy német lap állításai szerint a rockzenekar stábja kinézet alapján válogat nőket a közönség soraiból, akiket leitatnak, majd a frontember szexuálisan visszaél a nők helyzetével. A botrány kirobbanása óta a Rammstein is reagált a vádakra, de hiába mentegetőznek, súlyos következményekkel számolhatnak.
Vágólapra másolva!

Újabb hírek érkeztek Till Lindemann szexuális erőszak botrányával kapcsolatban, amire már a Rammstein stábja is reagált a zenekar hivatalos közösségi oldalán.

Rajongóinknak azt mondjuk: Fontos számunkra, hogy jól és biztonságban érezzék magukat a koncertjeinken - a színpad előtt és mögött. Elítélünk mindenfajta támadást, és arra kérünk benneteket: Ne vegyetek részt semmilyen nyilvános ítélkezésben azokkal szemben, akik megvádoltak. Joguk van az álláspontjukhoz. De nekünk, a zenekarnak is jogunk van hozzá, hogy ne ítéljenek el minket előre" - áll a Rammstein nyilatkozatában, akik próbálják nyugalomra inteni a követőiket.

Habár nem bizonyítottak a vádak, de természetüket tekintve máris súlyos károkat okoztak a zenekarnak és frontemberének, akitől kiadója szinte azonnal elfordult és szerződést bontott.

Számunkra Till Lindemann elmozdíthatatlan határokat lépett át a nőkkel való bánásmódban. Ezért úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal megszüntetjük együttműködésünket Till Lindemannal, mivel a bizalmi kapcsolatunk helyrehozhatatlanul elromlott" - idézi a Deutsche Welle a német kiadó, a Kiepenheuer & Witsch közleményét, akik együttérzésüket fejezték ki az erőszakot elszenvedő nők felé.

Till Lindemann, a Rammstein frontembere hatalmas botrányt okozott Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Jens Kalaene