Sokkot kapott a leomlott belvárosi ház lakója

Budapest belváros, leomlott egy ház tetőszerkezete, VI. kerületi Jókai utca, 2022.06.27. tetőszerkezet, Katasztrófa, épületomlás,
Vágólapra másolva!
Ahogy azt az Origo is megírta, leomlott egy negyedik emeleti ház tetőszerkezete Budapesten, a VI. kerületben, a Jókai utcában. A helyszínen több gyalogos is megsérült, akiket a mentők kórházba szállítottak - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Óriási morajlással omlott le egy belvárosi ház homlokzata Budapesten. Az esethez alig két perc alatt helyszínre értek a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is.

– mesélte remegő hangon a ház 4. emeletén lakó Réka, aki elmondta, hogy az épület tetejére új lakásokat építenek és ezeknek az ingatlanoknak a fala szakadt le az ötödik emelet magasságából.

A baleset előtt három héttel tűz ütött ki a házban és a tűzoltók által kilocsolt nagy mennyiségű víz miatt gyengülhetett meg a födém, amely a mostani omláshoz vezetett. Fotó: Polyák Attila - Origo

Réka szerint januárban kezdték el az acélszerkezetes tetőteret építeni az 1896-ban épült négy emeletes házra.

A korábbi baleset után megszívta magát a födém, nem csináltak utána statikai vizsgálatot, és nem erősítették meg a falat, Az omlás ott indult meg, ahol a locsolás volt – mondta egy szomszéd házban lakó férfi.