Napról napra egyre melegebb lesz

hőség, amsterdam, németország, hollandia, emberek, meleg, forróság
19 July 2022, Saxony, Leipzig: A young woman sits on the edge of a fountain in the center of the city. Photo: Sebastian Willnow/dpa (Photo by SEBASTIAN WILLNOW / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Hétfő
A sok napsütés mellett délnyugaton a fátyol-, északkeleten a gomolyfelhőzet növekszik meg. Délutántól főleg északkeleten fordulnak elő záporok, zivatarok. Mérsékelt marad a változó irányú szél. 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd
A napsütést több helyen zavarják gomolyfelhők, és a nap első felében főleg a Dunántúlon; míg délután inkább a Dunától keletre alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. 33-34 fok körüli hőség lesz.

Szerda és csütörtök
Túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidőre van kilátás. Igen kicsi az esély csapadékra. Tovább fokozódik a hőség, több helyen forróság lesz 35 fok feletti maximumokkal.

Péntek
Északnyugat felől hidegfront érkezik szórványos záporokkal, zivatarokkal és egyre nagyobb területen megerősödő északnyugati széllel. ÉNy-on 26, DK-en még 36 fok körül változhat a hőmérséklet.

Szombat
Augusztus 20-án borongós időre van kilátás elszórt záporokkal és erős, néhol viharos északnyugati széllel. Megszűnik mindenhol a hőség: délután csak 22-29 fok lesz.