Csődbe ment egy Magyarországon is népszerű áruházlánc

Nőkről nőknek, avagy létezésünk bonyolultságában rejlik annak szépsége ruha vásárlás bolt üzlet
Vágólapra másolva!
Hosszas agónia után csődbe ment a francia Camaïeu divatáruházlánc. A bíróság elrendelte a 2600 alkalmazottat foglalkoztató üzletlánc felszámolását, szombaton minden áruházukat bezárták.
Vágólapra másolva!

Múlt hét szerdán a lille-i bíróság kimondta a divatlánc felszámolását, két hónappal azután, hogy fizetési moratóriumot kapott. Ezzel a döntéssel a csődeljárást felszámolássá alakították át – írja a retaildetail.eu. Ez 511 franciaországi üzlet bezárását és 2600 munkahely megszűnését jelenti.

A cég minden eszközét igyekeznek értékesíteni, hogy (részben) kifizethessék a 240 millió eurós adóssághegyet. A szakszervezetek úgy vélik, hogy összességében több mint 5000 ember veszítheti el az állását, mivel a lánc számos beszállítóval dolgozott együtt.

Szombaton végleg bezárta összes üzletét a Camaïeu divatáruházlánc Forrás: Hans Lucas via AFP/Riccardo Milani / Hans Lucas/Riccardo Milani

A sikeres fast fashion ruhamárka tíz év alatt 200 üzletet nyitott 15 különböző európai országban a kétezres években. Ezt a céget is súlyosan megtépázták azonban a Covid-járvány negatív gazdasági hatásai, ezért 2020 tavaszán csődeljárás alá került. De még ugyanebben az évben újraindult, ekkor a La Financière immobilière bordelaise (FIB) ingatlancsoport vette át.

A tavalyi évben viszont újabb súlyos csapás érte a társaságot:

egy kibertámadás több mint 45 millió euró (mintegy 19 milliárd forint) kár okozott a márkának.

Az igazgatóság úgy látta, hogy már nincs esély a túlélésre, ezért úgy döntöttek, hogy megszüntetik a 38 éves márkát.