A transzvesztiták szabadon fogdoshatják a gyerekeket a budapesti LMBTQ-s fészekben

Vágólapra másolva!
Az USA balliberális államai és Nyugat-Európa országai után már hazánkban is terjedő jelenség, hogy az LMBTQ-barát szórakozóhelyek tárt karokkal várják a kisgyermekek társaságát kereső, illetve őket fogdosó transzvesztitákat, vagy drag queeneket. Egy budapesti vendéglátóegység egyebek mellett olyan fényképekkel népszerűsíti magát a közösségi oldalán, amelyeken nőnek öltözött férfiak gyermekek előtt vonaglanak, vagy éppen ölelgetik a kicsiket.
Vágólapra másolva!

Az LMBTQ lobbi térhódításával – a tengerentúli tendenciákhoz hasonlóan – hazánkban is rendre jelennek meg olyan transzvesztita show-k, ahol gyermekek jelenlétét is engedélyezik, vagy akár még bátorítják is a szervezők. Sőt, arra is több magyarországi példa volt, hogy a drag queenek (női ruhába öltözött férfiak) kisgyermekekkel ölelkezve fotózkodtak, s az erotika nem éppen megszokott értelmezésétől átfűtött műsoroknak helyt adó létesítmény épp ilyen fényképekkel népszerűsítette magát a közösségi-médiában. Így történt ez egy budapesti vendéglátóegységben, ahol a transzvesztiták kisgyermekek előtt vonaglottak hiányos öltözetben, majd pedig ölelgették is a kicsiket a Facebookon fellelhető fotók tanúsága szerint.

Az úgynevezett Drag Brunch-okat tavaly ősszel kezdték el szervezni az említett bárban, azóta havonta tartanak ilyen eseményeket, ahová a jelek szerint kisgyerekeket is várnak, ugyanis a műsorok facebookos hirdetéseinél nincs feltüntetve korhatár. De ezen kívül sincs semmi nyoma annak, hogy a szervezőknek, vagy a drag queeneknek akár a legcsekélyebb aggálya lenne azzal kapcsolatban, ha gyermekek is megtekintik a transzvesztiták előadását. Ráadásul arra is volt példa, hogy a gyermekeket magában foglaló közönséget aktívan is bevonták egy-egy performanszba: fényképek és beszámolók szerint az alulöltözött transzvesztitáknak a levegőből kellett elkapniuk a falatokat, amelyeket a résztvevők dobáltak a szájukba.

A Drag Brunch Facebook-oldalán az Angel VenCartier nevű transzvesztita több fotón is kisgyermekeket fogdos, a hely műsoraiban fellépő másik drag queen-t, Valerie Divine-t pedig már korábban is rajtakapták, miközben gyermeket ölelgetett egy kávézó teraszán. Az esetről az Origó is beszámolt tavalyelőtt nyáron, s a cikk megjelenését követően a szórakozóhely el is távolította a botrányos fotót a közösségi oldaláról. A transzvesztita utólag úgy fogalmazott, hogy jól esett fotózkodnia a gyermekkel, s büszke is rá, hogy így tett. A férfi később – immár LMBTQ aktivista szerepben – az amerikai Demokrata Párthoz közelálló VICE News elnevezésű felületen különböző hazugságokkal támadta Magyarországot, egyebek mellett azt állítva, hogy hazánkban a hozzá hasonlók nincsenek biztonságban.

Amerikában és számos nyugati országban, ahol nem vették komolyan az erőszakos LMBTQ-lobbit, a transzvesztita előadók már az iskolákba, óvodákba és más gyermekekkel foglalkozó intézményekbe is bejáratosak. A tengerentúlon még arra is volt példa, hogy egy elítélt gyerekmolesztáló tartott felolvasást a kicsiknek. A gyermekek érzékenyítése nem az egyetlen terület, ahol a szélsőséges csoportok feszegetik a jó ízlés és az erkölcs határait. Néhány hónapja keltett közfelháborodást az az eset, hogy egy USA-beli digitális szolgáltató Down-kóros – vagyis értelmi képességeikben sérült – emberek nőnek öltöztetésével csinált drag queen showt.

A transzvesztiták hazánkban is építik a hálózatukat, s ebből a csoportból kerülnek ki a rendszeres fellépői a néhány éve indult, úgynevezett Drag Queen Hungary versenyeknek, amelyet idén júliusban is megrendeznek. A fentebb említett, kisgyermekeket ölelgető Valerie Divine is e kör tagja, s korábban még az év királynője címet is elnyerte. A tavalyi verseny győztesével pedig a 24.hu közölt néhány hete egy promóciós videóinterjút, amelyben a női ruhába öltözött, kisminkelt, parókás férfi az általa képviselt műfajt magasztalta: „Meglátod, azt mondod, wow! Abszolút művészetnek tartom a drag-et". Az elérhető videók és képek alapján a Drag Queen Hungary rendezvényeinek hiányos öltözetű előadói provokatív, perverz szexuális utalásokkal tűzdelt produkciót mutatnak be a fülledt hangulatú szeánszokon.