Újfajta benzin jelent meg az egyik magyarországi kúthálózatnál, figyelniük kell az autósoknak

benzin, benzinár, benzin ár, benzinkút, árstop, benzinárstop eltörlés, gázolaj, dízel, üzemanyag, üzemanyag ár, ársapka, piaci ár, 95-ös benzin, hivatalos piaci üzemanyag ár, benzin árak, gázolaj árak, üzemanyagárstop vége, 2022.12.07. Budapest,
Vágólapra másolva!
Változott az Auchan által forgalmazott 98-as üzemanyag összetétele.
Vágólapra másolva!

Az Auchan E5 jelölésű 98-as üzemanyaga korábban egy százalék alatti mennyiségben tartalmazott etanolt, a kötelező biokomponens szinte teljes egészében ETBE (terc-butil-etil-éter) volt benne. Ebben most változás történt - írta a Vezess.hu.

Tavasszal az Auchan 98-as kútoszlopain sorra jelentek meg az E10 jelölések, ezzel párhuzamosan több helyen egy-másfél hónapig egyáltalán nem is lehetett ilyen benzint tankolni. Az áruházlánc rendszeresen feltölti a honlapjára az általa forgalmazott üzemanyagok vizsgálati jegyzőkönyveit, ezek alapján pedig már tavasszal átállás történt az összes Auchan-kúton.

Az új etanoltartalom minden 98-as mintában a maximális tíz százalék körüli,

eközben az ETBE-tartalom egy százalék környékére esett vissza. Az Auchan által forgalmazott 95-ös és 98-as üzemanyagok így áprilistól lényegében csak az oktánszámukban különböznek, a drágább benzinnek más előnye (például jobb eltarthatóság) nincs.